«Αλληλεγγύη»: Δυστυχώς η κυβέρνηση φρόντισε να μπολιάσει το ΓεΣΥ με την ανεπάρκεια και την διαφθορά


Με ανακοίνωσή του το Κίνημα «Αλληλεγγύη» αναφέρει:

«Όταν φορτικά δηλώναμε ότι ΓεΣΥ δεν εφαρμόζεται από την μια μέρα στην άλλη αλλά χρειάζεται πρώτα να δημιουργηθούν οι υποδομές στήριξης του, η επιτυχής αυτονόμηση των κρατικών νοσοκομείων, ο καθορισμός του status των πανεπιστημιακών ιατρών στο όλο σύστημα, η επίλυση του ζητήματος του ωραρίου των ενταγμένων στο ΓεΣΥ ιατρών και της κάλυψης των εκτάκτων αναγκών σε ώρες εκτός ωραρίου, ουδείς άκουγε.
Τώρα από πολλές πλευρές ακούμε να ζητείται αναβολή, ενώ ήδη υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις στην καταβολή ασφαλίστρων, στην ακύρωση ιδιωτικών ασφαλιστικών συμβολαίων, και στην άρνηση των ιατρών να ενταχθούν στο σύστημα.
Επιπλέον, σε χθεσινοβραδινή παρέμβαση του στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 ο κύριος Αβέρωφ είπε -ενδεχομένως με άλλα λόγια, αλλά το νόημα είναι σίγουρα αυτό: Χωρίς την αγαστή συνεργασία κρατικού και ιδιωτικού τομέα, ΓΕΣΥ δεν γίνεται.
Ο κ. Αβέρωφ οφείλει να ξεκαθαρίσει αν αποδέχεται την ένταξη στο ΓΕΣΥ ιατρών που δεν θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης αλλά θα ασκούν και ιδιωτική ιατρική, και αν αποδέχεται να παραπέμπει το ΓεΣΥ ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα στην βάση ξεκάθαρων και διαφανών συμφωνιών.
Για το πρώτο, η Αλληλεγγύη διαφωνεί κάθετα, ενώ το δεύτερο είναι υποχρέωση του κράτους γιατί έτσι εφαρμόζεται και η αντίστοιχη ευρωπαϊκή οδηγία.
Εμείς ψηφίσαμε και στηρίζουμε το ΓεΣΥ αλλά ευθύς εξ αρχής υποδείξαμε ότι θα αναφυούν πολλά τεχνικά και λειτουργικά προβλήματα που θα πρέπει να επιλύονται μόλις προκύψουν, ενώ ζητήσαμε την σταδιακή εφαρμογή του, αρχής γενομένης με την πρωτοβάθμια περίθαλψη.
Δυστυχώς η κυβέρνηση φρόντισε να μπολιάσει το ΓεΣΥ με την ανεπάρκεια και την διαφθορά που έχουν διαποτίσει κάθε έκφανση της δημόσιας ζωής αυτού του τόπου με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε προς θνησιγενείς καταστάσεις».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











240