Ζέτα Αιμιλιανίδου: Στις προτεραιότητες η ευημερία των ατόμων με ειδικές ανάγκες


Η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου διαβεβαίωσε σήμερα ότι η ευημερία, η εξυπηρέτηση και η φροντίδα των ατόμων με ειδικές ανάγκες βρίσκονται ανάμεσα στις προτεραιότητες του Υπουργείου της και στόχος είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων αυτών.

Σε χαιρετισμό της στο 4ο Πανηγύρι Αγάπης του ιδρύματος Μ. Λιασίδου, η Υπουργός είπε πως τα άτομα με νοητική υστέρηση έχουν το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση σε κατάλληλες υπηρεσίες και εξειδικευμένες δομές, σε ειδικές θεραπείες, σε τομείς απασχόλησης και εκπαίδευσης.

«Αποτελεί φιλοσοφία και πεποίθησή μας, ότι τα άτομα με αναπηρίες έχουν δυνατότητες για δημιουργία και προσφορά, φτάνει να τους παραχωρηθούν τα απαραίτητα εφόδια και φυσικά η ευκαιρία που τους αξίζει, για να αξιοποιήσουν και να αναπτύξουν αυτές τις δυνατότητες. Είναι με ικανοποίηση που διαπιστώνουμε ότι στην Κύπρο λειτουργούν, στο παρόν στάδιο, πάνω από 40 προγράμματα κοινωνικής φροντίδας, που απευθύνονται στα άτομα με αναπηρίες και παρέχουν 24ωρη ή διημερεύουσα φροντίδα. Το 2013, δόθηκε κρατική ενίσχυση συνολικού ποσού ύψους πέραν των €2.600.000 για την κάλυψη μέρους των λειτουργικών του δαπανών», σημείωσε.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε τα προγράμματα αυτά να λειτουργούν σύμφωνα με πρόνοιες των σχετικών Νομοθεσιών και Κανονισμών.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα, ανέφερε, αρμόδιοι Λειτουργοί των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας αξιολογούν τα προγράμματα αυτά για να διασφαλίσουν την αξιοπρέπεια και το σεβασμό των εξυπηρετούμενων και της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται σ’ αυτούς.

«Πολλά μπορούν ακόμη να γίνουν με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στα άτομα με νοητική αναπηρία. Είμαστε στη διάθεσή σας για να μελετήσουμε την ανάπτυξη τρόπων παροχής νέων υπηρεσιών καθώς και την κάλυψη νέων αναγκών που υπάρχουν, ώστε να επιτύχουμε την προσφορά σφαιρικών υπηρεσιών», συμπλήρωσε η κ. Αιμιλιανίδου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











578