Υπουργός Υγείας: Σε εξέλιξη οι εντατικές διαβουλεύσεις για ΓεΣΥ


ΚΥΠΕ- Σε εξέλιξη είναι οι εντατικές διαβουλεύσεις με την ιατρική κοινότητα για το Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓεΣΥ), με τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου να παραπέμπει στις επόμενες εβδομάδες για τα αποτελέσματα του διαλόγου μεταξύ Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων.

Ο κ. Ιωάννου είχε σήμερα συνάντηση στα γραφεία του ΔΗΚΟ, στην παρουσία της ηγεσίας του ΟΑΥ, και ενημέρωσε το κόμμα για τις πρώτες 100 ημέρες λειτουργίας του ΓεΣΥ. Η ενημερωτική συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, όπως και άλλων οργανωμένων συνόλων, είπε ο Υπουργός.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Ιωάννου είπε ότι αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει το ΓεΣΥ, στα προβλήματα που έχουν αντιμετωπιστεί, καθώς και στους σχεδιασμούς για τους επόμενους μήνες.

Η συνάντηση «ήταν καθαρά για ενημέρωση, γιατί πρόκειται για την πιο μεγάλη μεταρρύθμιση και θεωρούμε υποχρέωση μας να ενημερώνουμε όλους τους εμπλεκόμενους», είπε.

Ερωτηθείς αν κατατέθηκαν εισηγήσεις από την πλευρά του ΔΗΚΟ, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι έγινε αναφορά σε διάφορα προβλήματα τα οποία έχουν εντοπίσει, τα οποία, όπως είπε, έχουμε εντοπίσει και εμείς, δίνοντας παράλληλα διαβεβαιώσεις ότι αρκετά έχουν επιλυθεί ή είναι προς επίλυση.
  Τα  θέματα που έχουν προκύψει δεν ήταν κάτι που δεν ήταν αναμενόμενο, είπε ο κ. Ιωάννου.

Σε ερώτηση για τις διαβουλεύσεις με τον ΠΙΣ και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, ο Υπουργός είπε ότι τώρα ξεκίνησαν, ενώ έχουν μπει σε έναν εντατικό γύρο διαβουλεύσεων με τον ΟΑΥ και τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

«Αυτό είναι ευχάριστο. Εμείς εδώ και μήνες καλούσαμε την ιατρική κοινότητα όπως έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Μόνο μέσω διαλόγου και διαβούλευσης μπορεί να βελτιωθεί και η τελική πρόταση. Και αυτός είναι ο στόχος. Πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες για τα αποτελέσματα» είπε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











582