Υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης Κύπρου - Κούβας για τη Δημόσια Υγεία και την Ιατρική


Το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σήμερα Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023, σε υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης αναφορικά με τη Δημόσια Υγεία και την Ιατρική Επιστήμη, με το αντίστοιχο Υπουργείο Υγείας της Κούβας.

To Μνημόνιο Συναντίληψης υπογράφηκε από τον Υπουργό Υγείας, κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα και τον Πρέσβη της Κούβας στην Κύπρο, κ. Angel Gustavo Suarez Cordero. Το Μνημόνιο στοχεύει στην ενίσχυση και προώθηση της συνεργασίας στον τομέα της δημόσιας υγείας και της ιατρικής επιστήμης, με ειδική αναφορά στον φαρμακευτικό τομέα και στην ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης και καλών πρακτικών. Οι αρμόδιες αρχές της κάθε χώρας θα αξιολογήσουν τις ευκαιρίες μέσω της κοινής συμμετοχής τους σε διεθνή προγράμματα προκειμένου να ενισχύσουν και να ενδυναμώσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους.

Ο κ. Χατζηπαντέλα ανάφερε σε χαιρετισμό του: «Το μνημόνιο αυτό υπογραμμίζει τις στενές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Κούβας, προωθώντας την από κοινού βοήθεια για την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, στις δύο χώρες, με ιδιαίτερη έμφαση στον φαρμακευτικό τομέα. Στοχεύουμε στην βελτίωση της αποτελεσματικότητας και λειτουργικότητας μας μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών, γνώσης, και εμπειρογνωμοσύνης. Αυτό είναι ένα πολύ θετικό βήμα, και είμαι πεπεισμένος πως υπάρχει δυνατότητα για σπουδαία αμοιβαία πλεονεκτήματα».

Με τη σειρά του, ο Πρέσβης της Κούβας στην Κύπρο, κ. Angel Gustavo Suarez Cordero, δήλωσε: «Οι κυβερνήσεις μας έχουν μακράν ιστορία παραγωγικής συνεργασίας όσον αφορά στην ανταλλαγή γνώσεων σε διάφορους τομείς. Θα συνεχίσουμε να μεγιστοποιούμε τα πλεονεκτήματα μας για να αλληλοσυμπληρώνουμε τη στρατηγική μας. Είμαι σίγουρος πως από την δουλειά των δύο Υπουργείων μας θα επωφεληθούν και οι δυο χώρες».

 

Υπουργείο Υγείας

9 Φεβρουαρίου 2023




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











924