Υπ. Υγείας: Να μην επικρατεί πανικός, με μηχανισμούς της ΕΕ θα αντιμετωπιστεί η επιδημία


ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (ΚΥΠΕ)Την υποστήριξη της Κύπρου στα συμπεράσματα του εκτάκτου Συμβουλίου των Υπουργών Υγείας για τον κορωνοϊό, εξέφρασε μιλώντας στον Τύπο μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρέπει να επικρατεί πανικός και με συντονισμένες ενέργειες και ενεργοποίηση των μηχανισμών της ΕΕ μπορεί να αντιμετωπιστεί η επιδημία αυτή.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου δήλωσε τα εξής: χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία για σύγκληση έκτακτου Συμβουλίου των Υπουργών Υγείας της ΕΕ για αξιολόγηση της κατάστασης όσον αφορά τον κορωνοϊό, την ανταλλαγή απόψεων και τη λήψη μέτρων για καλύτερο συντονισμό για πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της επιδημίας".

"Χαιρετίζουμε και συμφωνούμε πλήρως με τα συμπεράσματα του Συμβουλίου και ειδικά με την ανάγκη για ενδυνάμωση της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κρατών Μελών, της Επιτροπής, αλλά και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας", σημείωσε ο Υπουργός Υγείας.

"Με ιδιαίτερη ικανοποίηση έχουμε ενημερωθεί ότι έχουν ενεργοποιηθεί υποστηρικτικοί μηχανισμοί για να υποβοηθήσουν το έργο του συντονισμού για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της επιδημίας", τόνισε.

"Στα συμπεράσματα οι δράσεις που προτείνονται είναι για καλύτερο συντονισμό όσον αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας και μέσα στα πλαίσια των εισηγήσεων του ΠΟΥ", σημείωσε. "Σαν Κύπρος ήμουν  στην ευχάριστη θέση να δηλώσω ότι εδώ και δύο εβδομάδες εμείς ακολουθούμε τα πιο αυστηρά πρωτοκολλά του ΠΟΥ και σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε υιοθετήσει επιπλέον ενέργειες που δεν προβλέπονται από τα πρωτόκολλα και έχουμε δεχθεί και τα θετικά σχόλια συναδέλφων μας".

"Σε γενικές γραμμές επικρατεί η εντύπωση ότι δεν πρέπει να επικρατεί πανικός, αλλά με συντονισμένες ενέργειες και ενεργοποίηση των μηχανισμών της ΕΕ μπορεί να αντιμετωπιστεί η επιδημία αυτή", κατέληξε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter
161