Υπ. Υγείας: Καμιά πρόθεση για αναβολή της εφαρμογής του ΓεΣΥ


Με γραπτή δήλωσή του ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου αναφέρει:

«Σε συνέχεια δηλώσεων που εκδίδονται τις τελευταίες μέρες από μέλη πολιτικών κομμάτων και αφορούν στο ΓεΣΥ και το ενδεχόμενο αναβολής του, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω για ακόμα μια φορά ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση από πλευράς Υπουργείου Υγείας και Κυβέρνησης για αναβολή της εφαρμογής του. Εάν κάποιο εκ των κοινοβουλευτικών κομμάτων επιθυμεί να ζητήσει την αναβολή του Σχεδίου, φυσικά μπορεί να το πράξει και, όπως για όλα τα θέματα, να λογοδοτήσει στους πολίτες.

Όσοι τρέχουν να επιρρίψουν ευθύνες στο Υπουργείο Υγείας για τις καθυστερήσεις και τις κωλυσιεργίες όσον αφορά στη διαβούλευση με τα εμπλεκόμενα μέρη, ας ανατρέξουν στα γεγονότα των τελευταίων μηνών.

Καλώ όλους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να δείξουν εγκράτεια και να κατανοήσουν τη σοβαρότητα και την αναγκαιότητα αυτής της επαναστατικής μεταρρύθμισης για ολόκληρη την κοινωνία. Απευθύνω κάλεσμα σε όλα τα πολιτικά κόμματα, όπως έπραξαν πριν από δύο χρόνια με την ψήφιση των νομοσχεδίων, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τα οργανωμένα σύνολα, με υπευθυνότητα να στηρίξουν την εφαρμογή του ΓεΣΥ. Η μεγαλύτερη κοινωνική αλλαγή των τελευταίων 40 και πλέον ετών, αντί να αποτελέσει πεδίο για κομματικές αντιπαραθέσεις, ας αποτελέσει χώρο σύμπνοιας για όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, μακριά από εκμηδενιστικές προσεγγίσεις και κινήσεις εντυπωσιασμού. Η Υγεία αφορά όλους, ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων, και η εφαρμογή του ΓεΣΥ απευθύνεται σε όλους τους πολίτες.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter
199