Υπ. Υγείας: Το Υπουργικό θα προβληματιστεί αν θα περιμένει απόφαση του ΕΜΑ για 3η δόση εμβολίων


Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα ερωτηθείς από το στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων σχετικά με την χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου και αν η Kυβέρνηση προσανατολίζεται να λάβει απόφαση, πριν από την έκδοση απόφασης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό φαρμάκων (ΕΜΑ), απάντησε ότι: «Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είτε θα βγάλει απόφαση για χορήγηση τρίτης δόσης, είτε δεν θα βγάλει», για να προσθέσει πως το Υπουργικό Συμβούλιο «θα προβληματιστεί κατά πόσο θα περιμένει μία απόφαση από τον ΕΜΑ ή όχι».

Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις επιδημιολόγων, οι οποίοι αναφέρουν ότι ανεξάρτητα από την απόφαση του ΕΜΑ η Κύπρος πρέπει να προχωρήσει με την τρίτη δόση, ο κ. Χατζηπαντέλας είπε πως ζήτησε από τους επιδημιολόγους να δώσουν γραπτώς τις θέσεις τους για το θέμα μέχρι την Παρασκευή.

Εξάλλου, σημείωσε πως έχει ζητήσει γραπτώς τις θέσεις τους σε σχέση με το λεγόμενο «mix and match», τον εμβολιασμό δηλαδή με διαφορετικής εταιρείας ή τεχνολογίας εμβόλιο από το αρχικό, και για το σε ποιους θα χορηγηθεί αρχικά η τρίτη δόση.

Στο μεταξύ, ανέφερε πως ήδη έχει μιλήσει από χθες με ειδικούς από το εξωτερικό και έχει πάρει απόψεις επί του θέματος, για να συμπληρώσει πως το Υπουργείο του την ίδια στιγμή προγραμματίζεται και είναι έτοιμο σε περίπτωση που αποφασιστεί η έναρξη της χορήγησης της τρίτης δόσης εμβολίου.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως το θέμα αυτό χρειάζεται πολιτική απόφαση και ο ίδιος δεν μπορεί να δεσμεύσει τους συναδέλφους τους στο Υπουργικό για το τι τυχόν θα θέλουν να αποφασίσουν. Είπε, τέλος, ότι ο ίδιος θα παρουσιάσει τα δεδομένα ενώπιον του Υπουργικού, το οποίο θα αποφασίσει αναλόγως αν θα περιμένει τον ΕΜΑ ή όχι.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1187