Υπ. Υγείας: Με τον εμβολιασμό και τα μέτρα προστασίας θα αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κρίση


Ο Υπουργός επανέλαβε ότι πρόσφατα έχει μεταφέρει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την πρόθεσή του να αποχωρήσει από το Υπουργείο

Ο εμβολιασμός έχει αποδειχθεί ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να προχωρούν στον εμβολιασμό τους, προστατεύοντας έτσι την υγεία τους.

Μιλώντας στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων λειτουργίας του ΓεΣΥ, και κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι, σύμφωνα με την Εθνική Αναφορά που δημοσιεύτηκε σήμερα, έχουν αυξηθεί τα κρούσματα σε νεαρότερες ηλικίες όπου το ποσοστό των εμβολιασμών είναι χαμηλότερο, ο κ. Ιωάννου επανέλαβε πως τα κρούσματα αντικατοπτρίζουν την εικόνα σε σχέση με τους εμβολιασμούς. «Το γεγονός ότι έχουν εμβολιαστεί και θωρακιστεί σε ένα πολύ ικανοποιητικό ποσοστό οι άνω των 40 ετών και ειδικά οι άνω των 50 ετών, έχει μειώσει ουσιαστικά τα κρούσματα σε αυτές τις ηλικίες και πλέον τα κρούσματα παρατηρούνται στις πιο νεαρές ηλικίες και ειδικά στα άτομα κάτω των 30 ετών που είναι μειωμένη η εμβολιαστική κάλυψη. Το λυπηρό είναι ότι παρατηρείται μειωμένο ενδιαφέρον όσον αφορά στους εμβολιασμούς σε αυτές τις ηλικίες και τις τελευταίες μέρες που η Πύλη Εμβολιασμού είχε ανοίξει για τους κάτω των 40 ήταν μειωμένο το ενδιαφέρον, ενώ ήδη η εμβολιαστική κάλυψη (σ.σ. στους κάτω των 40 ετών) είναι χαμηλή και θα αναμέναμε να κλειστούν πολύ περισσότερα ραντεβού».

Ο Υπουργός Υγείας απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες, ειδικότερα των νεαρότερων ηλικιών, όπως προσέλθουν να εμβολιαστούν, αφού, όπως εξήγησε, «έχει αποδειχθεί ότι, εκτός από τα μέτρα ατομικής προστασίας, ο μόνος τρόπος εξόδου από την υγειονομική κρίση είναι ο εμβολιασμός. Με τις μεταλλάξεις που παρατηρούνται, την ινδική αλλά και άλλες μεταλλάξεις, που “χτυπούν” περισσότερο τις νεαρές ηλικίες, και βλέπουμε και νοσηλείες στις νεαρές ηλικίες, είναι απαραίτητο όπως προσέλθουν να εμβολιαστούν, διότι είναι ο μόνος τρόπος να προστατεύσουν την υγεία τους και των οικείων τους».

Τέλος, κληθείς να αναφερθεί στην αποχώρησή του από το Υπουργείο Υγείας και ερωτηθείς εάν γνωρίζει ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του, ο κ. Υπουργός επανέλαβε ότι πρόσφατα έχει μεταφέρει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την πρόθεσή του να αποχωρήσει από το Υπουργείο και επεσήμανε πως οι τελικές αποφάσεις σε σχέση με τον διάδοχό του θα ληφθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

_________________

Υπουργείο Υγείας

18 Ιουνίου 2021




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











807