Υπ. Υγείας και KIDS SAVE LIVES υπέγραψαν στην Αθήνα μνημόνιο συνεργασίας


 Ενισχύονται οι συνεργασίες του Υπουργείου Υγείας στον τομέα της υγείας, ενώνοντας δυνάμεις με την Ελληνική Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών KIDS SAVE LIVES, δημιουργώντας ένα κοινό μέτωπο αλληλεγγύης για την άμεση θωράκιση, την ασφάλεια, την προστασία και τη διάσωση κάθε ανθρώπινης ζωής που κινδυνεύει από καρδιακό επεισόδιο, πνιγμό ή άλλη αιτία.

Ο Υπουργός Υγείας, κ Μιχάλης Χατζηπαντέλα και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ανθρωπιστικής Οργάνωσης Κοινωνίας Πολιτών KIDS SAVE LIVES, κ. Αναστάσιος Στεφανάκης, υπέγραψαν σήμερα, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, μνημόνιο συνεργασίας στην Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα.

Το μνημόνιο συνεργασίας στοχεύει:

  • στην πρόληψη, την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού για τον θεσμό των Πρώτων Βοηθειών,
  • στην ανάπτυξη Δικτύου Πρώτων Ανταποκρινόμενων της Κοινότητας (First Responder System), με σκοπό την έγκαιρη αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή συμβάντων, μέχρι την άφιξη της εξειδικευμένης βοήθειας.
  • στην ανάπτυξη Δικτύου Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (AEDs) της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο και θα διατηρείται καταχωρημένο με χωροταξική διάταξη στον Εθνικό Χάρτη Απινιδωτών (https://kidssavelives.gr/aed/) της Οργάνωσης KIDS SAVE LIVES,
  • στην προώθηση της ΔΩΡΕΑΝ χρήσης του Application iSAVElives που δημιούργησε και αναπτύσσει η Οργάνωση KIDS SAVE LIVES, με σκοπό την άμεση ενεργοποίηση των Πρώτων Ανταποκρινόμενων της Κοινότητας (Community First Responders) στα επείγοντα για τη ζωή περιστατικά, με σκοπό την μείωση του χρόνου ανταπόκρισης (https://kidssavelives.gr/isavelives/),
  • στην έγκαιρη αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή συμβάντων και την αύξηση του ποσοστού επιβίωσης αυτών μέσω του Διοικητικού Συντονισμού του Υπουργείου Υγείας, της Επιστημονικής Υποστήριξης της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και της Τεχνικής Υποστήριξης του Τομέα Αναζωογόνησης,
  • στην ανάπτυξη πολύτιμων συνεργασιών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δράσεων και διαγωνισμών με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωσή παιδιών, εφήβων, πολιτών και επαγγελματιών υγείας για την σημαντικότητα της άμεσης παροχής Πρώτων βοηθειών και της έγκαιρης χρήσης Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (AEDs) σε θύματα καρδιακής ανακοπής.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών KIDS SAVE LIVES για αυτή την προσφορά προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Είναι μια σημαντική προσφορά που θα βοηθήσει αρκετούς συνανθρώπους μας να έχουν μια καλύτερη ζωή, και όταν υπάρξει ανακοπή να μπορούν να ζήσουν τη ζωή τους φυσιολογικά. Σας ευχαριστούμε! Όπως σας έχω πει και προηγουμένως αναμένουμε να εφαρμοστεί αυτή η εφαρμογή άμεσα τις επόμενες 50 μέρες στην Κύπρο, και θα σας αναμένω στην Κύπρο αρχές του 2023 για να παρουσιάσετε αυτή την πρωτοπόρα εφαρμογή στην Κύπρο μας».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ανθρωπιστικής Οργάνωσης Κοινωνίας Πολιτών KIDS SAVE LIVES, κ. Αναστάσιος Στεφανάκης, είπε: «Ελλάδα και Κύπρος ξανά μαζί σε μια σύναψη μνημονίου συνεργασίας του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου με την Ελληνική Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών KIDS SAVE LIVES – Τα παιδιά σώζουν ζωές, για τη δημόσια υγεία και τη διάσωση μιας ζωής. Στα πραγματικά επείγοντα περιστατικά ο εχθρός μας είναι ο χρόνος. Γι’ αυτό πρέπει να σκεφτούμε έξυπνα και με καινοτόμο τρόπο».

Υπουργείο Υγείας

11 Νοεμβρίου 2022




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1037