Υπ. Υγείας: Ικανοποίηση για τον μεγαλο βαθμό ετοιμότητας των νοσηλευτηρίων


Για αντιμετώπιση της πανδημίας

Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά από τη συνάντηση με τον ΟΚΥπΥ προέβη στην ακόλουθη γραπτή δήλωση:

Σε συνάντηση που είχα σήμερα με αντιπροσωπεία του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Κρίστη Λοϊζίδη, έτυχα ενδελεχούς ενημέρωσης για το αναθεωρημένο πλάνο που ετοιμάστηκε από τον Οργανισμό μετά από διαβούλευση που έγινε με τις Ομάδες Λοιμώξεων του κάθε νοσηλευτηρίου.

Στον σχεδιασμό που παρουσιάστηκε, αφού λήφθηκε υπόψη ότι η κατάσταση σε σχέση με την πανδημία είναι εξαιρετικά δυναμική, περιγράφεται, μεταξύ άλλων, σαφώς και με λεπτομέρεια η διαδικασία που ακολουθείται ως προς τη διαχείριση των ύποπτων περιστατικών. Παράλληλα, επεξηγείται το πλάνο δράσης ανά νοσηλευτήριο σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων που πιθανόν να χρειαστούν νοσηλεία ή υπηρεσίες Εντατικής Θεραπείας.

Με ικανοποίηση διαπίστωσα ότι υπάρχει μεγάλος βαθμός ετοιμότητας τόσο κεντρικά από τον ΟΚΥπΥ όσο και τοπικά στα νοσηλευτήρια, έχει καθοριστεί διαδικασία για διασφάλιση επαρκών ποσοτήτων σε αναλώσιμα και εξοπλισμό, ενώ συνεχής είναι η εκπαίδευση και η κατάρτιση του προσωπικού ως προς τη διαχείριση των ασθενών με COVID-19.

Θα ήθελα για ακόμα μια φορά να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους επαγγελματίες υγείας για τον επαγγελματισμό με τον οποίο εργάστηκαν από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας, γεγονός που αύξησε την εμπιστοσύνη της κυπριακής κοινωνίας προς τα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ. Η εμπειρίες που αποκόμισε το προσωπικό των νοσηλευτηρίων αποτελούν σημαντικό εφόδιο για τη συνέχεια.

_________________

Υπουργείο Υγείας

15 Οκτωβρίου 2020

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











908