Χατζηπαντέλα: Η αύξηση των λοιμώξεων και των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι φυσιολογική


«Για τα ΤΑΕΠ επιτρέψτε μου να μην αναφέρω αρκετά πράγματα. Θέλω να αναφέρω ότι γίνονται συνεχώς συσκέψεις, αλλά ο κόσμος έχει βαρεθεί τα λόγια»

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με την εικόνα στις παιδιατρικές κλινικές με την αύξηση των λοιμώξεων μαζί με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι είναι φυσιολογική αυτή η αύξηση που είχαμε τις τελευταίες μέρες σε όλες τις κλινικές, αλλά η κατάσταση δεν είναι ανησυχητική. «Είναι ένα φαινόμενο, που το βλέπουμε κάθε Νοέμβριο. Είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την ένταξη των ΤΑΕΠ των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε ότι είναι το θέμα το χειρίζεται ο ΟΑΥ, προσθέτοντας πως δεν έχει επίσημη ενημέρωση από τον ΟΑΥ αν έχουν συμφωνηθεί κάποια νοσηλευτήρια να ενταχθούν στο σύστημα.

«Όσον αφορά τις Πρώτες Βοήθειες στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, επιτρέψτε μου να μην αναφέρω αρκετά πράγματα. Θέλω να αναφέρω ότι γίνονται συνεχώς συσκέψεις, αλλά ο κόσμος έχει βαρεθεί τα λόγια. Όταν θα είμαστε έτοιμοι με πράξεις να ανακοινώσουμε για τις Πρώτες Βοήθειες τότε θα είστε οι πρώτοι που θα το ακούσετε. Σίγουρα η ανακοίνωση θα γίνει πριν το τέλος του χρόνου. Επιτρέψτε μου να μην πω περισσότερα πράγματα», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν νεότερα για την ένταξη καινοτόμων φαρμάκων στο ΓεΣΥ, που ζητά ο ΟΣΑΚ, ο κ. Χατζηπαντέλας είπε ότι θα γίνει σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα.

«Ελπίζω να υπάρξει κατανόηση και από τον ΟΑΥ και από τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, ώστε να εντάξουμε όσο το δυνατό περισσότερα φάρμακα στο σύστημα υγείας. Στην περίπτωση που δεν θα ενταχθούν αρκετά φάρμακα όπως έχω αναφέρει και τις προηγούμενες μέρες, πρόθεση του Υπουργείου Υγείας είναι να δώσει εντολές στον ΟΑΥ να εντάξει κάποια καινοτόμα φάρμακα για να επωφεληθούν οι ασθενείς μας…Για τις 29 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί η σύσκεψη», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











841