Το Υπουργείο Υγείας, θα βρίσκεται δίπλα στο στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου


Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα, συνοδευόμενος από τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, με τον Υπουργό να δηλώνει ετοιμότητα για εξεύρεση λύσεων, ώστε να προσφέρονται βελτιωμένες υπηρεσίες στους ασθενείς. Το Υπουργείο Υγείας, είπε, θα βρίσκεται δίπλα στο ΙΝΓΚ και είμαστε έτοιμοι να μελετήσουμε οποιεσδήποτε εισηγήσεις γίνονται από πλευράς του Ινστιτούτου, για να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού, συζητήθηκε η λειτουργία του Ινστιτούτου ως Κέντρο Αριστείας. Είναι, είπε συνεχίζοντας, μια διαδικασία που είναι σε εξέλιξη και αναμένεται η ολοκλήρωσή της.

Επιπλέον, εξετάστηκε το θέμα της διενέργειας εξετάσεων PCR, με τον Υπουργό Υγείας να δηλώνει ότι θα μελετηθεί περαιτέρω από τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείο ο τρόπος που γίνονται τα τεστ.

Επίσης, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι εξειδικευμένες εξετάσεις που διενεργούνται από το ΙΝΓΚ και στις οποίες δεν έχουν πρόσβαση ορισμένοι ασθενείς λόγω της μη ένταξης των ιατρών στο Γενικό Σύστημα Υγείας. «Κύριος στόχος μας είναι να βοηθούμε τον ασθενή και σε συνεργασία με τον ΟΑΥ να βρούμε μια λύση, ώστε αυτή η εξειδίκευση να μην χαθεί από τους ασθενείς», πρόσθεσε.
Comments (0)

Add a new comment:


Newsletter
241