Τηλεφωνική επικοινωνία Κ. Ιωάννου με τον Κροάτη ομόλογό του για τον κορωνοϊό


Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το Σαββατο το απόγευμα ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου με τον Κροάτη ομόλογό του κ. Vili Beros, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν και συντόνισαν τις ενέργειές τους σε σχέση με το θέμα του κορωνοϊού. Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε στο πλαίσιο σειράς επαφών που πραγματοποιεί ο Κροάτης Υπουργός με όλους τους Υπουργούς Υγείας της ΕΕ. Υπενθυμίζεται ότι η Κροατία ανέλαβε από την 1η Ιανουαρίου την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο κ. Ιωάννου ανέλυσε στον κ. Beros το πλάνο δράσης και τα πρωτόκολλα που ετοίμασε η Κύπρος για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, στη βάση των κατευθυντήριων οδηγιών που εκδίδει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Παράλληλα, ο Κύπριος Υπουργός ενημέρωσε τον Κροάτη ομόλογό του για την ενεργοποίηση του πλάνου αυτού για τη διερεύνηση ύποπτου περιστατικού που εντοπίστηκε στην Κύπρο χθες. Ο κ. Beros ανέφερε ότι οι ενέργειες που εφάρμοσε η Κύπρος είναι οι ενδεδειγμένες σύμφωνα με τις μέχρι τώρα διαθέσιμες οδηγίες από τους αρμόδιους Οργανισμούς.

Ο Κύπριος Υπουργός μετέφερε επίσης ότι την ετοιμότητά του να συμμετάσχει σε συνάντηση των Υπουργών Υγείας της ΕΕ, εάν και εφόσον κριθεί αναγκαία η πραγματοποίησή της από την Κροατική Προεδρία ή τα άλλα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Τέλος, οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν όπως εντατικοποιήσουν τη συνεργασία τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και με τους Υπουργούς Υγείας των υπολοίπων κρατών μελών της ΕΕ, μέσω της δημιουργίας πλατφόρμας επικοινωνίας, με κύριο στόχο τον καλύτερο συντονισμό και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών από τα κράτη μέλη για τον χειρισμό της επιδημίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











623