Τη γνωμάτευση Γ. Εισαγγελέα για συμφωνίες με ιδιωτικά νοσηλευτήρια, συζήτησαν Υπ. Υγείας - ΟΑΥ


Στα σημεία που θίγονται στη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, σε σχέση με τις συμφωνίες του Οργανισμού με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, που έχουν ενταχθεί στο ΓεΣΥ, επικεντρώθηκε την Τετάρτη η προγραμματισμένη συνάντηση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, τον Εκτελεστικό Διευθυντή και τα μέλη της διευθυντικής ομάδας του ΟΑΥ.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει πως κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν εισηγήσεις που υπέβαλε τόσο ο Υπουργός όσο και ο ΟΑΥ, ενώ σημειώνει πως ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας συμφώνησε να εξετάσει τις εισηγήσεις του κ. Χατζηπαντέλα και να επανέλθει τις επόμενες μέρες.

Επιπλέον, έγινε συζήτηση για το σοβαρό θέμα της εξυπηρέτησης των πολιτών στα ΤΑΕΠ.

Ο Υπουργός Υγείας μετέφερε τις διαπιστώσεις του, μετά από επισκέψεις που πραγματοποίησε στα ΤΑΕΠ των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται όλοι να εγκύψουν στα προβλήματα για να εξευρεθούν λύσεις το συντομότερο δυνατό.

Από την πλευρά του ο ΟΑΥ ενημέρωσε τον αρμόδιο Υπουργό ότι προγραμματίζεται συνάντηση με τον ΟΚΥπΥ, όπου θα επεξεργαστούν πιθανές λύσεις.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας «εάν και εφόσον χρειαστεί παρέμβαση για προώθηση λύσεων ταχύτερα, το Υπουργείο Υγείας είναι στη διάθεση των δύο Οργανισμών για να δώσει οποιαδήποτε βοήθεια».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1307