Στόχος του Υπ. Υγείας, η έναρξη των εφημερευόντων ιατρείων στις 9 Ιουλίου, σε όλες τις επαρχίες


Δεδομένου ότι οι επιλυθούν όποιες εκκρεμότητες σε θέματα που έχουν εγερθεί κατά τις προηγούμενες συσκέψεις.

Ο τρόπος λειτουργίας των εφημερευόντων ιατρείων αλλά και η ημερομηνία έναρξης τους, ήταν στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας υπό την προεδρία του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, οι διοικήσεις του ΟΑΥ και του ΟΚΥπΥ, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, οι πρόεδροι των συντεχνιών ΠΑΣΥΚΙ και Κλάδου Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών της ΠΑΣΥΔΥ, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Παιδιατρικής Εταιρείας, και των Εταιρείών Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής, και Προσωπικών και Οικογενειακών γιατρών.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι στόχος είναι η έναρξη των εφημερευόντων ιατρείων να πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουλίου 2022, σε όλες τις επαρχίες, δεδομένου ότι οι επιλυθούν όποιες εκκρεμότητες σε θέματα που έχουν εγερθεί κατά τις προηγούμενες συσκέψεις.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία του ολοκληρωμένου σχεδιασμού και μοντέλου εφημεριών θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Όλοι οι εμπλεκόμενοί φορείς αναγνωρίζουν ότι τα Δημόσια νοσηλευτήρια αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του Συστήματος Υγείας και ως εκ τούτου η έναρξη του συστήματος εφημεριών θα αρχίσει από τις υποδομές του ΟΚΥπΥ, ως ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών Υγείας της Κύπρου.

Υπουργείο Υγείας

23 Ιουνίου 2022




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1249