Στο Νοσοκομείο Meditteranean θα νοσηλευτεί για λίγες μέρες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης


ΚΥΠΕ- Στο Νοσοκομείο Meditteranean θα νοσηλευτεί για λίγες μέρες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μετά την επιτυχή χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε το απόγευμα, ενώ αναμένεται να επιστρέψει στα καθήκοντα του σε δυο με τρεις εβδομάδες.
Μετά το πέρας της επέμβασης,  ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου δήλωσε  "όπως γνωρίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ένα ατύχημα σήμερα το πρωί, συνεπεία του οποίου υπέστη κάταγμα δεξιού μηρού".
" Υποβλήθηκε σε εγχείρηση στις 15.50 σήμερα. Η εγχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ώρα 17.30 και αναμένουμε, σύμφωνα με την ενημέρωση από το γιατρό, σε 2-3 εβδομάδες να επανέλθει κανονικά στα καθήκοντα του", συμπλήρωσε.
Εξάλλου ο χειρούργος Δρ Ανδρέας Παναγιώτου, ανέφερε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέστη ένα υποκεφαλικό κάταγμα δεξιού μηρού και υποβλήθηκε σε "ημιαθροπλαστική της δεξιάς κατ` ισχίον αρθρώσεως".
Η εγχείρηση ήταν χωρίς οποιαδήποτε επιπλοκή, είπε και πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος είναι ευδιάθετος, βρίσκεται στο δωμάτιο του "και αναμένεται αύριο να κινητοποιηθεί και σε 2 με 3 εβδομάδες να επιστρέψει στα καθήκοντα του".
Ο Δρ.Παναγιώτου υπέδειξε πως, μετά την επέμβαση, απαγορεύονται οι επισκέψεις για 48 ώρες, προς αποφυγή οποιασδήποτε λοίμωξης.
Πέραν της οικογένειας του Προέδρου Αναστασιάδη και του Υπουργού Υγείας, στο Νοσοκομείο Mediterranean έσπευσαν, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης, ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης,  ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο Διευθυντής του γραφείου του Προέδρου Πέτρος Δημητρίου, ο Διευθυντής του γραφείου Τύπου του Προέδρου, Βίκτωρας Παπαδόπουλος και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη.

*Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρει ότι σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, η μετεγχειρητική κατάστασης της υγείας του Προέδρου εξελίσσεται ομαλά.
«Σύμφωνα με ενημέρωση από την ιατρική ομάδα που παρακολουθεί την πορεία εξέλιξης της υγείας του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι ευδιάθετος και σήμερα το πρωί κινητοποιήθηκε με τη βοήθεια του θεράποντος ιατρού καθώς φυσιοθεραπευτή», καταλήγει η ανακοίνωση της Προεδρίας.
 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1179