Ο Υπουργός Υγείας σε υπουργικό συνέδριο στο Μουσκάτ


«Third Global High-Level Ministerial for Antimicrobial Resistance»

Με σκοπό την ενίσχυση της εμπλοκής της Κύπρου σε θέματα αντιμετώπισης της μικροβιακής ανθεκτικότητας και την πραγματοποίηση διμερών συναντήσεων, ο Υπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα, μετέβη σήμερα, Τρίτη 22 Νοεμβρίου στο Μουσκάτ του Ομάν, όπου θα συμμετάσχει στο Υπουργικό συνέδριο Third Global High-Level Ministerial for Antimicrobial Resistance.

Η μικροβιακή αντοχή, η ανάπτυξη δηλαδή βακτηρίων που εξελίσσονται πολυανθεκτικά σε πολλαπλά αντιβιοτικά, αποτελεί βασική προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας. Υπολογίζεται πως στην Ευρωπαϊκή Ένωση πεθαίνουν ετησίως 33 χιλιάδες ασθενείς ως αποτέλεσμα λοιμώξεων από πολυανθεκτικά παθογόνα. Σε περίπτωση μη λήψης αποτελεσματικών μέτρων, αναμένεται ότι ο αριθμός των θανάτων λόγω μικροβιακής αντοχής το 2050 θα υπερβαίνει τον αριθμό θανάτων από καρκίνο, με πάνω από 10 εκατομμύρια θανάτους ετησίως.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Υπουργός θα πραγματοποιήσει σχετική παρέμβαση και  θα συζητήσει θέματα που άπτονται της αντιμετώπισης της κατάχρησης αντιβιοτικών με ομόλογους του.

Ενόψει της παρουσίας του Υπουργού Υγείας στο Ομάν,  προγραμματίζονται διμερείς συναντήσεις με Υπουργούς και  άλλους Αξιωματούχους. Τον Υπουργό Υγείας, συνοδεύει ο Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος του ΟΚΥπΥ, Δρ. Λίνος Χατζηχάννας.

Υπουργείο Υγείας

22 Νοεμβρίου 2022




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











910