Ο Υπ. Υγείας συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους του από το Ε.Λ.Κ.


Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν σήμερα οι Υπουργοί Υγείας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, συμμετείχε ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου. Στόχος της τηλεδιάσκεψης ήταν ο συντονισμός επί των ζητημάτων που οι Υπουργοί Υγείας του ΕΛΚ θα θέσουν ενώπιον των ομολόγων τους στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ στις 16 Ιουλίου 2020, υπό τη Γερμανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, οι Υπουργοί συζήτησαν εκτενώς τον ρόλο που διαδραμάτισε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων (ECDC) κατά τη διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι Υπουργοί  Υγείας εξήραν την ανάγκη για ενίσχυση του ρόλο του ECDC, μεταξύ άλλων, με την εισαγωγή καινοτόμων ψηφιακών λύσεων τόσο στο Κέντρο όσο και στα κράτη μέλη.

Επιπρόσθετα, οι Υπουργοί Υγείας συμφώνησαν ως προς την αναγκαιότητα ισότιμης πρόσβασης όλων των κρατών μελών σε φάρμακα. Η πανδημία ανέδειξε την ανισότητα που υφίσταται ανάμεσα στα κράτη και έφερε στο προσκήνιο τη σημασία ανάπτυξης διαδικασιών που θα διασφαλίζουν την ίση πρόσβαση στα φαρμακευτικά προϊόντα σε κόστος που δεν θα απειλεί τη βιωσιμότητα των Συστημάτων Υγείας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











498