Ο Χατζηπαντέλας υπέγραψε Μνημόνιο Συναντίληψης για Συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ισπανίας


Προνοεί, μεταξύ άλλων, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρογνωμοσύνης σε σχέση με μεταμοσχεύσεις και τη μεταφορά τεχνογνωσίας για το ρυθμιστικό καθεστώς διάθεσης των φαρμάκων.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη στη Μαδρίτη, υπέγραψε σήμερα, στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου, Μνημόνιο Συναντίληψης για συνεργασία στον τομέα της Υγείας μεταξύ Κύπρου και Ισπανίας.

Συγκεκριμένα, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Υπουργείο Εξωτερικών, στη Μαδρίτη, ο κ. Χατζηπαντέλας και η Ισπανίδα ομόλογος του κα Καρολίνα Ντάριας υπέγραψαν το Μνημόνιο που προνοεί, μεταξύ άλλων, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρογνωμοσύνης σε σχέση με μεταμοσχεύσεις και τη μεταφορά τεχνογνωσίας για το ρυθμιστικό καθεστώς διάθεσης των φαρμάκων.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται οι ενέργειες στο πλαίσιο του Μνημονίου να αυξήσουν την ποιότητα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των πολιτών των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, το Μνημόνιο Συναντίληψης αφορά την ανταλλαγή γνώσεων στους τομείς της δωρεάς οργάνων, της μεταμόσχευσης, της εκπαίδευσης προσωπικού ΜΕΘ, καθώς και στον τομέα της φαρμακευτικής για την ανταλλαγή πληροφοριών σε σχέση με την τιμολόγηση και την αξιολόγηση φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1459