Ο Κ. Ιωάννου συγχαίρει τον νέο Διευθυντής Περιφέρειας Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας


Με γραπτή δήλωσή του ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου αναφέρει:

«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον νεοεκλεγέντα Διευθυντή Περιφέρειας Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δρα Hans Kluge από το Βέλγιο, ενός πολύ καλού φίλου της Κύπρου και καλού γνώστη των προωθούμενων μεταρρυθμίσεων στον τομέα της Υγείας.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στον δρα Kluge για την 5ετή θητεία του και είμαι βέβαιος πως οι στόχοι που θέτει για τη θητεία του θα ολοκληρωθούν με επιτυχία.

Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την απερχόμενη Διευθύντρια Περιφέρειας Ευρώπης κα Zsuzsanna Jakab για την πολύτιμη και ουσιαστική στήριξη και την καθοδήγησή της κατά τη διάρκεια των σχεδιασμών του Γενικού Σχεδίου Υγείας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι, ως Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του ΠΟΥ, θα έχει μια εξίσου επιτυχή θητεία.

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Διευθυντή πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κοπεγχάγη, Δανία, κατά τη διάρκεια της 69ης Περιφερειακής Συνόδου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από 53 κράτη μέλη».




Comments (1)

  1. Dr Pavlos Neophytou:
    Sep 18, 2019 at 08:54 AM

    Δεν είναι αρκετή η έκφραση στήριξης στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) και τους αξιωματούχους του. Το Υπουργείο Υγείας και ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) οφείλουν να υιοθετούν και να εφαρμόζουν τις οδηγίες του ΠΟΥ. Δυστυχώς στον τομέα της πρόληψης του καρκίνου του τραχηλου της μήτρας οι Οδηγίες αυτές όχι μόνο δεν εφαρμόζονται, αλλά εκπρόσωπος του ΠΙΣ δήλωσε γραπτώς ότι ο ΠΙΣ δεν υιοθέτησε σχετική Οδηγία του ΠΙΣ.


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











745