Μισό εκατομμύριο rapid tests απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Κυπριακή Δημοκρατία


Μισό εκατομμύριο γρήγορων τεστ αντιγόνου (rapid tests) απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Κυπριακή Δημοκρατία, με σκοπό να διευκολυνθεί η διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων κατά της πανδημίας του κορονοϊού, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Ιερόθεος Παπαδόπουλος, επισκέφθηκε το Παγκύπριο Γυμνάσιο και τον Ιερό Ναό Παναγίας Παλουριώτισσας στη Λευκωσία, όπου συνεργεία του Υπουργείου Υγείας διεξήγαγαν τεστ αντιγόνου, χρησιμοποιώντας μέρος αυτών που απέστειλε δωρεάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Για το συγκεκριμένο θέμα, η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για θέματα υγείας και ασφάλειας τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, δήλωσε ότι «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ανάγκης στέλνει στην Κύπρο μισό εκατομμύριο rapid tests με στόχο να ενισχυθεί η ικανότητα των κρατών μελών να διεξάγουν τις εξετάσεις των τεστ αντιγόνου. Τα rapid tests είναι κρίσιμα εργαλεία στην επιβράδυνση της εξάπλωσης της νόσου COVID-19 και μέσα από τη διεξαγωγή των τεστ μπορούμε να δούμε την έκταση και την εξέλιξη της διασποράς. Η στήριξη και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι καίριας σημασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











977