Κύπρος και Λιθουανία υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα της υγείας


Ο Υπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του στη Λιθουανία, υπέγραψε χθες Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023, Μνημόνιο Συναντίληψης με τον Υπουργό Υγείας της Λιθουανίας, κ. Aruna Dulkys.

Το Μνημόνιο Συναντίληψης επιβεβαιώνει τις στενές σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Λιθουανίας, προωθώντας την αμοιβαία βοήθεια για τη βελτίωση της ποιότητας υγειονομικής περίθαλψης με ιδιαίτερη έμφαση στη διακυβέρνηση του συστήματος υγείας, την ψηφιακή υγεία, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, αύξηση των προσόντων των ειδικών ιατρών και ετοιμότητα του συστήματος υγείας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα, τόνισε ότι επιπλέον η συνεργασία στοχεύει στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητάς μας μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών, γνώσεων και εμπειρογνωμοσύνης αλλά και μέσω της επικοινωνίας μεταξύ των αντίστοιχων εμπειρογνωμόνων και από τις δύο χώρες.

 

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης, ο Υπουργός επισκέφθηκε τον Δημόσιο Σταθμό Ασθενοφόρων της πόλης Kaunas, και ακολούθως επισκέφθηκε το Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Επιστημών Υγείας Λιθουανίας, Kauno Klinikos.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











527