Κανάρη: Η βούληση του ΟΑΥ είναι να εντάξει σύντομα, πολύ περισσότερα φάρμακα στο ΓεΣΥ


Σταύρος Μιχαήλ: «Βρισκόμαστε όλοι στο ίδιο καράβι και θα δουλέψουμε συναινετικά και συλλογικά, προκειμένου να υλοποιήσουμε τον στόχο μας για προσφορά στον Κύπριο πολίτη, ποιοτικών ιατρικών υπηρεσιών».

Με την ηγεσία του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) συναντήθηκε σήμερα η Υπουργός Υγείας κα Πόπη Κανάρη:

«Είχαμε μια πολύ αξιόλογη ανταλλαγή απόψεων σε καίρια ζητήματα όπως είναι η βιωσιμότητα του ΓΕΣΥ, η αξιολόγηση των παροχέων, τα παράπονα που εκφράζονται από ασθενείς και πολλά άλλα θέματα, τα οποία χρήζουν αντιμετώπισης» επεσήμανε με δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης η κα υπουργός.

Έχω εκφράσει, σημείωσε η Κανάρη, τη βούληση μας να βοηθήσουμε το σύστημα υγείας να αναβαθμιστεί και να γίνει πιο ποιοτικό.

Η εφαρμογή του ΓΕΣΥ, ανέφερε, ήταν μια αναγκαιότητα, αγκαλιάστηκε από τον λαό της χώρας μας και οφείλουμε να το διαφυλάξουμε αλλά και να το βελτιώσουμε, καθώς υπάρχουν στρεβλώσεις και προβλήματα.

«Πρόθεση μας είναι η άμεση προτεραιοποίηση ζητημάτων που αφορούν τη βελτίωση του ΓΕΣΥ προκειμένου να προχωρήσουμε εντός του χρονοδιαγράμματος των 100 ημερών που έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην εφαρμογή των αναγκαίων ρυθμίσεων τόσο νομοθετικών όσο και διαδικαστικών», συμπλήρωσε.

Τόνισε παράλληλα πως στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι να εργαστεί συλλογικά με όλους τους εμπλεκόμενους εταίρους προκειμένου να τροχοδρομηθούν λύσεις που θα είναι βιώσιμες για την οικονομία και θα βελτιώνουν παράλληλα τις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες.

Ερωτηθείσα κατά πόσον συζητήθηκε το θέμα των παραπόνων που εκφράζονται από ασθενείς για τη μη συμπερίληψη αριθμού φαρμάκων στο ΓΕΣΥ, η κα Κανάρη σημείωσε ότι η βούληση του ΟΑΥ είναι να εντάξει σύντομα, πολύ περισσότερα φάρμακα στο σύστημα γεγονός, το οποίο, θα αποβεί προς όφελος των ασθενών, ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων.

Από της πλευράς του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ κ. Σταύρος Μιχαήλ σημείωσε ότι η επίσκεψη της κας Κανάρη στον Οργανισμό καταδεικνύει την έγνοια της για την επιτυχή εφαρμογή του ΓΕΣΥ. «Βρισκόμαστε όλοι στο ίδιο καράβι και θα δουλέψουμε συναινετικά και συλλογικά, προκειμένου να υλοποιήσουμε τον στόχο μας για προσφορά στον Κύπριο πολίτη, ποιοτικών ιατρικών υπηρεσιών»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











465