Κανάρη για εισαγωγή καινοτόμων φαρμάκων: Είναι κάτι που επιθυμούμε να συμβεί το συντομότερο δυνατό


Τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας στη λειτουργία του ΓΕΣΥ, εξήρε η Υπουργός Υγείας Δρ. Πόπη Κανάρη, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα στο Τμήμα Φαρμακευτικών Υπηρεσιών.

Σε δηλώσεις της, η κα υπουργός, σημείωσε πως έχει ιδιαίτερη ευαισθησία για θέματα που αφορούν στον τομέα των φαρμάκων, καθώς από τη θητεία της όπως ανέφερε, στο Γενικό Χημείο του Κράτους, είχε την ευκαιρία να σχηματίσει ιδία γνώση για ζητήματα που άπτονται του ελέγχου, της ποιότητας, της ασφάλειας και των τιμών των φαρμάκων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν οι φαρμακευτικές υπηρεσίες μέσω του ΓΕΣΥ και άλλα ζητήματα όπως, η ίδρυση της Ανεξάρτητης Φαρμακευτικής Αρχής και το θέμα της Επιτροπής Ονομαστικών Αιτήσεων. Συζητήθηκε επίσης, το πολύ σημαντικό θέμα της εισαγωγής καινοτόμων φαρμάκων, πολλά εκ των οποίων, όπως τόνισε η Δρ. Κανάρη, δεν έχουν ακόμα εισαχθεί στον κατάλογο του ΟΑΥ. «Είναι κάτι που επιθυμούμε να συμβεί το συντομότερο δυνατό προκειμένου ο κάθε ασθενής να έχει πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα και θεραπείες», συμπλήρωσε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











527