Η Υπουργός Υγείας συμμετείχε στην 76η Σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας


 Η  Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη, συμμετείχε  στις εργασίες της 76ης Συνόδου του  Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ),  η οποία πραγματοποιείται στη Γενεύη και έχει ως θέμα: «Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στα 75: Σώζοντας ζωές, οδηγώντας την υγεία για όλους». 

Σε παρέμβασή της στο πλαίσιο της Συνόδου, η  Δρ. Κανάρη  αναφέρθηκε στις σημαντικές επιτυχίες του ΠΟΥ όπως  η εξάλειψη της ευλογιάς και οι πετυχημένοι εμβολιασμοί κατά της πολιομυελίτιδας. Εξήρε δε, τον συντονιστικό του ρόλο, για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. 

Επιπλέον, αναφέρθηκε σε σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, τα οποία απαιτούν συλλογική δράση, όπως η επίδραση της κλιματικής αλλαγής στην υγεία και η διασφάλιση της πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας σε παγκόσμια κλίμακα. Συμφώνησε δε για την ανάγκη σύναψης μιας  ευρύτερης συνθήκης όσον αφορά τις πανδημίες, προκειμένου η παγκόσμια κοινότητα να είναι σε θέση να διαχειριστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά μια νέα πανδημία.  Ενημέρωσε επίσης, για τις εθνικές δράσεις και προτεραιότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας στον τομέα της Υγείας. 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η Δρ. Κανάρη  διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα της Κύπρου να συνεργαστεί με τους υπόλοιπους εταίρους με στόχο την διασφάλιση της υγείας και την ευημερίας των πολιτών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο πλαίσιο της Συνόδου η Δρ. Κανάρη είχε διμερείς συναντήσεις με τον Υπουργό Υγείας της Μάλτας Dr Chris Fearne και με τον Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Κατά τη συνάντηση της με τον Υπουργό Υγείας της Μάλτας, συζητήθηκε το θέμα της ανάπτυξης διακρατικών σχέσεων των δύο χωρών στον τομέα της Υγείας σε θέματα που αφορούν στη μικροβιακή ανθεκτικότητα και στη διασφάλιση της διαθεσιμότητας των φαρμάκων. Συζητήθηκε παράλληλα, η προοπτική της συνεργασίας σε θέματα που αφορούν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα συστήματα υγείας των δύο χωρών.

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus ήταν οι προτεραιότητες του Γραφείου του ΠΟΥ στην Κύπρο αλλά και οι προκλήσεις στον τομέα της υγείας. Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας διαβεβαίωσε για τη συνεχή στήριξη του Οργανισμού αλλά και του ιδίου προσωπικά, στις προσπάθειες για εκπλήρωση των στόχων του Γραφείου.  
Comments (0)

Add a new comment:


Newsletter159