Η διάχυση της γνώσης στις υπηρεσίες υγείας, αναδείχθηκε στο 2ο Παγκύπριο Συνέδριο Χρόνιου Πόνου


Η συνεχιζόμενη επαγγελματική εκπαίδευση και διάχυση της γνώσης αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της ποιότητας στην προσφορά υπηρεσιών υγείας δήλωσε η Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη, σε χαιρετισμό της στο 2ο Παγκύπριο Συνέδριο Χρόνιου Πόνου το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Frederick πρόσφατα με τη συμμετοχή πέραν των 400 επαγγελματιών υγείας και φοιτητών/τριών Επιστημών Υγείας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Πανεπιστήμιο Frederick, η κ. Κανάρη, συνεχάρη τους διοργανωτές και διαβεβαίωσε για τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας ώστε το συνέδριο να αποκτήσει θεσμικό χαρακτήρα.

Το Παγκύπριο Συνέδριο Χρόνιου Πόνου συνδιοργάνωσαν η Cyprus Pain Clinic και ο Τομέας Εκπαίδευσης των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια της Κύπρου που διαθέτουν Σχολές Επιστημών Υγείας: το Πανεπιστήμιο Frederick, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σε χαιρετισμό του στο συνέδριο ο  Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, είπε ότι "η διασύνδεση των Σχολών Επιστημών Υγείας με Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και τον κλινικό χώρο θα γεφυρώσει την επιστημονική γνώση με την εφαρμοσμένη κλινική πρακτική και θα αφήσει το δικό της αποτύπωμα στην κοινωνία και την επιστήμη". 

Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Δρ Παναγιώτης Ζης, ο Αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Δρ Χρύσανθος Γεωργίου, και ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών, Δρ Ιωάννης Λεοντίου.  

Στη διάρκεια του συνεδρίου, καταξιωμένοι επιστήμονες διεθνούς κύρους και εξέχουσες ακαδημαϊκές προσωπικότητες από Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού παρουσίασαν πρωτοποριακές ερευνητικές μελέτες, ανέδειξαν την πολυπλοκότητα του χρόνιου πόνου και εισήγαγαν προηγμένες θεραπευτικές προσεγγίσεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











342