Ενώπιον του Υπουργού Υγείας ο σχεδιασμός του ΟΚΥπΥ για τη Διεύθυνση Λεμεσού-Πάφου


Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΔΣ, του Αν. Εκτελεστικού Διευθυντή του ΟΚΥπΥ και της διευθυντικής ομάδας της Διεύθυνσης Λεμεσού-Πάφου

Αισιοδοξία ότι το μνημόνιο για ένταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ θα γίνει αποδεκτό από τα μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, μιλώντας μετά το πέρας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΔΣ, του Αν. Εκτελεστικού Διευθυντή του ΟΚΥπΥ και της διευθυντικής ομάδας της Διεύθυνσης Λεμεσού-Πάφου, κατά την οποία έτυχε ενημέρωσης για τα επόμενα βήματα και τους σχεδιασμούς του ΟΚΥπΥ αναφορικά με τη Διεύθυνση Λεμεσού-Πάφου.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που κάνουν αναφορά για πρόθεση 10 ιδιωτικών νοσηλευτηρίων να ενταχθούν στο ΓεΣΥ, ο κ. Ιωάννουανέφερε ότι προς το παρόν, το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται είναι προφορικό, προσθέτοντας ότι αναμένεται, με την ολοκλήρωση της συνεδρίας του ΠΑΣΙΝ στις 30 Ιανουαρίου, «όσα νοσηλευτήρια ενδιαφέρονται, πρακτικά πλέον, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους. Προς το παρόν είναι προφορικά και δεν μπορώ να σχολιάσω προφορικές δεσμεύσεις». Ο κ. Υπουργός, ερωτηθείς σχετικά, εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη.

Πρόσθεσε ακόμη ότι το Μνημόνιο «συνομολογήθηκε από τον ΠΑΣΙΝ και τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, δεν είναι κάτι που επιβλήθηκε από τον ΟΑΥ. Έχουν δοθεί διευκρινίσεις μέσα από δύο συναντήσεις που διήρκησαν πέραν των οκτώ ωρών, άρα πλέον εναπόκειται στο κάθε νοσηλευτήριο να προσεγγίσει τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας. Η ενημέρωση που έχω είναι ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να σας πω ακριβώς πόσα, εάν δεν φανεί στην πράξη».

Σε ερώτηση εάν προγραμματίζονται ενέργειες για αναβάθμιση των υπηρεσιών στο Νοσοκομείο Λεμεσού και κληθείς να πει πώς θα προχωρήσουν οι σχεδιασμοί για απάμβλυνση των προβλημάτων στο Νοσοκομείο, ο κ. Υπουργός παρέπεμψε στον ΟΚΥπΥ, ως τον καθ’ ύλην αρμόδιο Οργανισμό για να εφαρμόσει το επιχειρησιακό πλάνο. «Εγώ, εκμεταλλευόμενος την παρουσία μου σήμερα εδώ, παρακάθισα σε σύσκεψη με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, τον Αν. Εκτελεστικό Διευθυντή και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Λεμεσού-Πάφου, για να ενημερωθώ για τους σχεδιασμούς τους, το πλάνο δράσης τους για τους επόμενους μήνες όσον αφορά ειδικά το Νοσοκομείο Λεμεσού, αλλά και το Νοσοκομείο Πάφου. Ανταλλάξαμε απόψεις, έδωσα κι εγώ τις εισηγήσεις μου και αναμένω πλέον τις ενέργειές τους. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα, αλλά ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας εργάζεται προς επίλυσή τους. Και θεωρώ ότι με την εισαγωγή της 2ης φάσης του ΓεΣΥ, θα αποσυμφορήσει τα δημόσια νοσηλευτήρια, διότι μεγάλο μέρος των προβλημάτων είναι και η συμφόρηση που παρατηρείται λόγω των υποδομών που έχουμε», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.

Εξάλλου, ερωτηθείς για την επέκταση της Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι αυτή εμπίπτει στους γενικούς σχεδιασμούς του Υπουργείου Υγείας για αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους νεφροπαθείς. «Είναι παραδεκτό γεγονός ότι, δυστυχώς, με τη μεγάλη αύξηση των αιμοκαθαρόμενων τα τελευταία χρόνια η ποιότητα των  υπηρεσιών που προσφέραμε δεν ήταν αυτή που εμείς είχαμε σαν στόχο. Για αυτό μέσω μιας σειράς ενεργειών προσπαθούμε να βελτιώσουμε την παροχή υπηρεσιών. Οι ενέργειες αυτές είναι η Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, η επέκταση της Μονάδας εδώ στην Λεμεσό, η μετακίνηση της Μονάδας στην Λάρνακα στη νέα πτέρυγα, η κάλυψη των εξόδων της μετακίνησης των ασθενών της περιοχής Τροόδους για τις συνεδρίες τους, που ήταν και ένα αίτημά τους, και επίσης σε τρεις εβδομάδες -σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω- θα προκηρυχθεί και η Μονάδα Αιμοκάθαρσης στην Πάφο. Μέσω αυτών των ενεργειών θεωρώ ότι θα φτάσουμε στα επίπεδα που έχουμε βάλει ως στόχο όσον αφορά στην ποιότητα των υπηρεσιών προς τους νεφροπαθείς συμπατριώτες μας», ανέφερε ο κ. Υπουργός.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το Παλαιό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου συνομίλησε με το προσωπικό και τους ασθενείς.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1087