Ενέργειες για χειρουργικές επεμβάσεις στο νοσοκομείο Αμμοχώστου ως σημείο αναφοράς για Μ. Ανατολή


Υπ. Υγείας: Εγκαινιάστηκαν τρία σημαντικά έργα στον τομέα της Υγείας. Της επέκτασης του νοσοκομείου, τη λειτουργία νέας σύγχρονης μονάδας αιμοκάθαρσης και τη λειτουργία του Κέντρου Μαστογραφίας

Τελέστηκαν σήμερα στο νοσοκομείο Αμμοχώστου, τα εγκαίνια τριών σημαντικών έργων στον τομέα της Υγείας. Της επέκταση του νοσοκομείου, της λειτουργία της νέας σύγχρονης μονάδας αιμοκάθαρσης και της λειτουργία του Κέντρου Μαστογραφίας που θα καλύπτουν τις ανάγκες του πληθυσμού της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου.

Μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα:

Ανέφερε ότι η επέκταση του νοσοκομείου διήρκησε 15 εβδομάδες και αποτελείται από εγκαταστάσεις σε δεύτερο και τρίτο όροφο με 54 κλίνες, ενώ το κόστος ανήλθε στα 1, 6 εκατομμύρια ευρώ.

Αναλυτικά για τα έργα ο Υπουργός Υγείας σημείωσε τα εξής:

«Όσον αφορά τη νέα σύγχρονη μονάδα αιμοκάθαρσης που αποτελούσε πάγιο αίτημα των ασθενών της επαρχίας Αμμοχώστου ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών μας. Ουδέποτε στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν δημιουργήθηκε νέα μονάδα σε 9 μήνες. Η ικανοποίηση των ασθενών μας είναι η κινητήριος δύναμη για τη συνέχιση των προσπαθειών για περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στα δημόσια νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ.

Πέραν από τη λειτουργία των Κέντρων Μαστογραφίας σε Αμμόχωστο, Γεροσκήπου και την αναβάθμιση των υπόλοιπων Κέντρων Μαστογραφίας στην Αγλαντζιά, Λινόπετρα και Μακένζυ, το τελευταίο εννιάμηνο το Πρόγραμμα Μαστογραφικού Ελέγχου για Έγκαιρη Ανίχνευση Καρκίνου του Μαστού έχει μεταξύ άλλων αναβαθμιστεί με:

(α) την επέκταση του ηλικιακού ορίου εφαρμογής του, στις γυναίκες ηλικίας 45-74 ετών, και

 (β) την εξασφάλιση πέντε καινούργιων ψηφιακών μαστογράφων σε κάθε επαρχία, εξοπλισμός που εξασφαλίστηκε για ακόμα μια φορά με δωρεά του ΟΠΑΠ, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά.

Η λειτουργία του Κέντρου Μαστογραφίας Αμμοχώστου αναβαθμίζει τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας που προσφέρει το Κράτος προς τις γυναίκες της περιοχής και είμαι σίγουρος ότι οι τελευταίες θα ανταποκριθούν θετικά στο κάλεσμα. Ευχαριστώ όσους συνέβαλαν στην πετυχημένη ολοκλήρωση των έργων και την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας η οποία ως Πρόεδρος της Καθοδηγητικής Επιτροπής συντονίζει το Πρόγραμμα Μαστογραφικού Ελέγχου για έγκαιρη ανίχνευση του Καρκίνου του Μαστού.

Παράλληλα, μετά από την προχθεσινή επίσκεψη στο νοσοκομείο Αμμοχώστου με την ομάδα ορθοπεδικών ιατρών των νοσοκομείων Shriners στην Αμερική, τροχοδρομούνται ενέργειες για τη διεύρυνση της συνεργασίας μας με τη διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων στο νοσοκομείο Αμμοχώστου – ως σημείο αναφοράς για τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Ήδη το πρώτο βήμα έγινε καθώς υπάρχει η θετική ανταπόκριση των γιατρών και ευελπιστούμε εντός των επόμενων ημερών να μπορούμε να ανακοινώσουμε περισσότερα. Αυτό οφείλεται στην άριστη συνεργασία που ιδρύματος Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη με τα νοσοκομεία Shriners, και τους ευχαριστώ θερμά.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
510