Δωρεά της Πρέσβειρας των ΗΠΑ στον Υπ. Υγείας με αναλώσιμα και εξοπλισμό για αντιμετώπιση της πανδημίας


Συνάντηση με την Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο κα Judith G. Garber είχε σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, κατά την οποία η κα Garber παρέδωσε εκ μέρους της Πρεσβείας δωρεά με αναλώσιμα και εξοπλισμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης της δωρεάς, ο κ. Ιωάννου ευχαρίστησε την Αμερικανίδα Πρέσβειρα για τη στήριξη και τη βοήθεια που προσέφεραν μέχρι στιγμής στην Κυπριακή Δημοκρατία οι ΗΠΑ. Μετέφερε επίσης την ετοιμότητα της Κύπρου, εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη να παρέχει στις ΗΠΑ στήριξη με όποιο τρόπο κριθεί απαραίτητο, συνδράμοντας στην προσπάθεια που γίνεται ανά το παγκόσμιο για αναχαίτιση αυτής της υγειονομικής κρίσης. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πρέσβειρα και τον λαό της Αμερικής για την πολύ σημαντική αυτή βοήθεια και την απτή φιλία που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών», ανέφερε ο κ. Υπουργός.

Με τη σειρά της, η Πρέσβειρα των ΗΠΑ συνεχάρη την Κυβέρνηση για τον αξιοθαύμαστο, όπως τον χαρακτήρισε, τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας. Τα φαινόμενα που βλέπουμε σε χώρες του εξωτερικού, αλλά και τα κρούσματα που καταγράφονται στο νησί, είναι απόδειξη ότι θα αντιμετωπίζουμε αυτή την πρόκληση για αρκετό καιρό ακόμα. Είναι για αυτόν τον λόγο που, στο πλαίσιο της φιλίας μεταξύ των δύο κρατών, η Πρεσβεία των ΗΠΑ προσφέρει ποσότητα αναλωσίμων και προστατευτικού εξοπλισμού στο Υπουργείο Υγείας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κα Garber, ανακοινώνοντας ότι πρόκειται για την 1η από πολλές δωρεές που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια, και θα ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











446