Αυξάνονται σε 25 οι εργαζόμενοι γραφείου, σύμφωνα με νέο διάταγμα του Υπ. Υγείας


Από το 15% στο 25% θα αυξηθεί το σύνολο των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, σύμφωνα με διάταγμα που εξέδωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Υγείας.  Όπως αποφασίστηκε ιδιωτικές επιχειρήσεις υπηρεσιών (π.χ. δικηγορικά, λογιστικά γραφεία, ασφαλιστικές εταιρείες, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, κοκ), εξαιρουμένων των ουσιωδών υπηρεσιών που καθορίζονται στο Διάταγμα, εργάζονται με εξ αποστάσεως εργασία.

Εξάλλου, θα επιτρέπεται εντός του επαγγελματικού υποστατικού η φυσική παρουσία εργαζομένων που δεν υπερβαίνει το 25% του συνολικού αριθμού του προσωπικού με ελάχιστη παρουσία τα πέντε άτομα, εφόσον το επιθυμεί ο εργοδότης και μέγιστο τα 25 άτομα. Νοείται ότι εάν μια επιχείρηση δραστηριοποιείται σε πέραν του ενός κτιρίου, επιτρέπεται η φυσική παρουσία εργαζομένων που δεν υπερβαίνει το 25% του κάθε υποστατικού, με ελάχιστη παρουσία τα πέντε άτομα, εφόσον το επιθυμεί ο εργοδότης και μέγιστο τα 25 άτομα.

Για επιχειρήσεις που συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο επιτρέπεται η φυσική παρουσία εργαζομένων που δεν υπερβαίνει το 25% του κάθε νομικού προσώπου (δηλαδή της κάθε επιχείρησης), με ελάχιστη παρουσία τα πέντε άτομα, εφόσον το επιθυμεί ο εργοδότης και μέγιστο τα 25 άτομα και νοουμένου ότι τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σύμφωνα πάντα με το νέο διάταγμα το υπόλοιπο προσωπικό εργάζεται μέσω τηλεργασίας κατ’ οίκον. Νοείται ότι ο αριθμός στρογγυλοποιείται προς τα πάνω.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1121