Άρχισε η πιλοτική λειτουργία του ΤΑΕΠ Παιδιών του Γ. Νοσ. Λευκωσίας


Χατζηπαντέλα: Έχουν εξεταστεί 10-15 παιδιά. Ο αριθμός είναι μειωμένος, γι’ αυτό έχουμε τρία δωμάτια, και πρέπει να δοθεί χρόνος στον ΟΚΥπΥ και στους ιατρούς μας για να δουλέψει αυτό το σύστημα

«Ο στόχος μας να έχουμε Πρώτες Βοήθειες στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για παιδιά επιτεύχθηκε και από τη Δευτέρα παιδιά έρχονται στις Πρώτες Βοήθειες και εξετάζονται στο ειδικό τμήμα που διαμορφώθηκε ειδικά».

Δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα για την πιλοτική λειτουργία του ΤΑΕΠ Παιδιών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας ανέφερε ότι «έρχονται τα παιδιά με την οικογένεια τους, πηγαίνουν στο κέντρο διαλογής, και αμέσως από το κέντρο διαλογής πηγαίνουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που είναι για παιδιά. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρία εξεταστήρια.

Τις τελευταίες μέρες που ξεκίνησε πιλοτικά έχουν εξεταστεί περίπου δέκα με δεκαπέντε παιδιά. Ο αριθμός είναι μειωμένος, γι’ αυτό έχουμε τρία δωμάτια, και πρέπει να δοθεί χρόνος στον ΟΚΥπΥ και στους ιατρούς μας για να δουλέψει αυτό το σύστημα. Θα το αξιολογούμε ανά εβδομάδα και θα βλέπουμε τι προβλήματα έχουμε για να τα επιλύουμε άμεσα, γιατί στόχος μας είναι να αναβαθμιστεί και αυτή η υπηρεσία που προσφέρουμε στους Κύπριους ασθενείς.

Κατ’ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω τον ΟΚΥπΥ, τον Διευθυντή των Πρώτων Βοηθειών, τον γιατρό κ. Παντέλα και τους τρεις αξιόλογους παιδίατρους. Είναι τρεις αξιόλογοι ιατροί και θέλω να τους ευχαριστήσω που εμπιστεύθηκαν τον ΟΚΥπΥ, εμπιστεύθηκαν τα κρατικά νοσηλευτήρια και ξεκινούν μαζί μας αυτό το δύσκολο έργο που προσπαθούμε να το υλοποιήσουμε εδώ και δεκαετίες. Άρα έχουμε τρεις ιατρούς μόνιμο προσωπικό.

Στόχος του ΟΚΥπΥ είναι να προσληφθούν ακόμη δύο ιατροί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, αλλά οι επιπρόσθετες βάρδιες θα στελεχώνονται με παιδίατρους του Δημοσίου που δουλεύουν στα κρατικά μας νοσηλευτήρια. Υπάρχει συνεργασία με το ΤΑΕΠ Ενηλίκων. Αν πρέπει να γίνει μια αξονική απεικόνιση θα χρησιμοποιούνται οι εγκαταστάσεις του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
929