Αποφάσεις για επίλυση προβλημάτων στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γ. Ν. Λεμεσού


Σε αποφάσεις για επίλυση των προβλημάτων στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γ. Ν. Λεμεσού κατέληξε σημερινή επίσκεψη και σύσκεψη του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα με τους αρμόδιους φορείς

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη σύσκεψη ο Υπουργός Υγείας είπε:

«Έχω ενημερωθεί για τα προβλήματα τη Μονάδα Αιμοκάθαρσης. Ασθενείς πληρώνουν για κάποιες αναλύσεις και βιταμίνες, έχουμε προβλήματα με εξοπλισμό, κάποια κρεβάτια είναι καινούρια, κάποια πρέπει να τα αλλάξουμε, πρέπει να αλλάξουμε κάποια στρώματα, όπως επίσης υπάρχουν προβλήματα με τα μεταφορικά των ασθενών. Έχουμε δει αυτά τα προβλήματα, έχουμε συνομιλήσει σχεδόν με όλους τους ασθενείς. Προσωπικά έχω πάρει άποψη τι είναι τα προβλήματα και έχουμε συμφωνήσει τα ακόλουθα:

Όσον αφορά στα έξοδα για τις αναλύσεις και για τις βιταμίνες θα γίνει μια μελέτη από τον ΟΚΥπΥ για να δούμε εάν μπορούμε σε συνεννόηση με τον ΟΑΥ να τα προσφέρουμε δωρεάν.

Ο εξοπλισμός αν πρέπει να αντικατασταθεί θα αντικατασταθεί άμεσα εντός 30 ημερών όπου θα έχουμε ακόμα μια σύσκεψη για να δούμε που βρισκόμαστε, και όσον αφορά στα οδοιπορικά, σε συνεννόηση πάντα με τον Σύνδεσμο Νεφροπαθών και την κ. Πετρίδου που είναι εδώ μαζί μας θα προσπαθούμε να βρούμε μια λύση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Πετρίδου του Συνδέσμου Νεφροπαθών που είναι πάντοτε δίπλα στους ασθενείς, όπως επίσης και τον ΟΚΥπΥ, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου τον φίλο Μάριο Παναγή, τον Αναπληρωτή Εκτελεστικό Διευθυντή Κύπρο Σταυρίδη όπως και τους δύο διευθυντές για τη σημερινή συνάντηση.

Αναλώσιμα και προσωπικό

- Υπάρχουν και άλλα θέματα, το θέμα με τα αναλώσιμα αλλά και με το προσωπικό στο Τμήμα Αιμοκάθαρσης.

Όσον αφορά στο θέμα του προσωπικού, υπάρχει μια μελέτη που ακολουθείται. Σε συνομιλίες που είχα με τους ασθενείς δεν μου αναφέρθηκε να υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα. Αντιθέτως οι περισσότεροι είναι πολύ ευχαριστημένοι από το νοσηλευτικό προσωπικό.

- Όταν λέτε μεταφορικά τι εννοείτε;

Με τα μεταφορικά εννοώ ότι οι ασθενείς που έρχονται εδώ παίρνουν ένα επίδομα την συγκεκριμένη στιγμή. Θα εξετάσουμε αν πρέπει να αυξήσουμε αυτό το επίδομα ή επίσης αφού κάποιοι από τους ασθενείς χρησιμοποιούν λεωφορεία, να δούμε αν αυτά τα λεωφορεία θα τα αυξήσουμε ή θα βελτιώσουμε τις ώρες τους.

--------------------

Υπουργείο Υγείας

9 Μαΐου 2022




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1124