Υπουργός Υγείας: Επαρκώς στελεχωμένα για τις απαιτήσεις των γιορτών τα δημόσια νοσηλευτήρια


Τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι επαρκώς στελεχωμένα για τις απαιτήσεις των γιορτών, διαβεβαίωσε ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής, προσθέτοντας ότι παρουσιάστηκαν πολύ μεμονωμένα περιστατικά σε κάποιες κλινικές, τα οποία αντιμετωπίζονται.

Κληθείς να σχολιάσει την παρατηρούμενη ελλειπή ενημέρωση των συγγενών των ασθενών για την κατάσταση της υγείας των οικείων τους, που αυτές τις μέρες δημιουργεί την αίσθηση της «απάνθρωπης μεταχείρισης», ο Υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι η παροχή υπηρεσιών υγείας περιλαμβάνει και την ενημέρωση του ασθενούς ή των συγγενών, και επιβάλλεται να γίνεται.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι αυτές τις μέρες τα κρατικά νοσοκομεία, όπως και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, λειτουργούν με επαρκές προσωπικό, τόσο κατά το σύνηθες ωράριο εργασίας όσο και κατά πέραν του καθορισμένου ωραρίου, με εφημερίες.

Ο κ. Πατσαλής σημείωσε ότι δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψή του ελλείψεις που να αφήσουν κάποιες Κλινικές υποστελεχωμένες, ώστε να δημιουργείται πρόσθετο πρόβλημα, πέραν από τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσηλευτήρια. Ο Υπουργός Υγείας σημείωσε ότι περιήλθαν στην αντίληψη του πολύ μεμονωμένα περιστατικά και λήφθηκαν συγκεκριμένα μέτρα για να αμβλυνθούν τα προβλήματα. Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι αυτές τις μέρες βρίσκεται πολύ κοντά στα δημόσια νοσοκομεία και παρακολουθεί στενά και από κοντά τα προβλήματα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











210