Υπουργός Υγείας: Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε με τη ψήφιση των νόμων για το ΓΕΣΥ


Η υγεία μας εκπέμπει ώρα μηδέν, διαμήνυσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής, σημειώνοντας ότι «είναι ανάγκη να προχωρήσουμε με τη ψήφιση των νόμων για το ΓΕΣΥ».

Ο Υπουργός Υγείας είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΕΥΡΩΚΟ υπό τον Πρόεδρο Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας για την ενημέρωση αναφορικά με το ΓΕΣΥ και είπε ότι είναι αναγκαίο να ξεκινήσουμε και να μπούμε στην τελική ευθεία για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

«Θέλω να ελπίζω και να πιστεύω ότι είναι η τελευταία ενημέρωση από τις δεκάδες ενημερώσεις που δέχθηκα στο παρελθόν πριν από τη δημιουργία του ΓΕΣΥ», είπε ο κ. Συλλούρης.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας σημείωσε ότι ο σκοπός του δημόσιου διαλόγου είναι «να πληροφορηθούμε για τις έγνοιες των πολιτικών κομμάτων, των επαγγελματικών εταίρων και των συντεχνιών αναφορικά με το ΓΕΣΥ, τις αυτονομήσεις και την αλλαγή του πλαισίου του συστήματος υγείας της χώρας μας».

«Θεωρούμε», συνέχισε, «πάρα πολύ σημαντικό αυτός ο διάλογος να γίνει επισταμένα, αλλά από την άλλη να τονίσουμε ότι δεν μπορούμε να συμφωνούμε μονολεκτικά, πρέπει να συμφωνήσουμε και πρακτικά. Πρέπει να προχωρήσουμε στη ψήφιση των νόμων του ΓΕΣΥ και των αυτονομήσεων και ό,τι άλλο απαιτείται για την ανάπτυξη του ΓΕΣΥ, διότι η υγεία μας εκπέμπει ώρα μηδέν», υπογράμμισε ο Υπουργός. Καταλήγοντας, επισήμανε ότι πρέπει να ληφθούν θαρραλέες αποφάσεις μέσα από συναίνεση, «ούτως ώστε να προχωρήσουμε σε αυτό το πολύ σημαντικό κοινωνικό σχέδιο».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











310