Υπουργικό: Ενέκρινε την αναθεωρημένη Εθνική Στρατηγική για Αντιμετώπιση Ρευματικών - Μυοσκελετικών Παθήσεων 2019-24


Εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο η αναθεωρημένη Εθνική Στρατηγική για την Αντιμετώπιση Ρευματικών και Μυοσκελετικών Παθήσεων 2019-2024, την οποία παρουσίασε ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Επιπρόσθετα από την παροχή σφαιρικής ιατροφαρμακευτικής στήριξης και φροντίδας στους ασθενείς, την ενίσχυση των ικανοτήτων για την αυτοεξυπηρέτησή τους, την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό των γνώσεων των επιστημών και την ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ των επαγγελματιών υγείας τους δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, στην αναθεωρημένη Στρατηγική συμπεριλαμβάνεται η ανάγκη για δημιουργία αρχείου δεδομένων των Ρευματικών και Μυοσκελετικών Παθήσεων και η προώθηση της έρευνας, με στόχο να αναπτυχθεί ένα οργανωμένο σύστημα επιδημιολογικής επιτήρησης.

Η πραγματοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής θα υλοποιηθεί μέσα από δράσεις και ενέργειες που επικεντρώνονται σε πέντε πυλώνες:

-       Ενημέρωση και Εκπαίδευση κοινού / επαγγελματιών υγείας,

-       Θεραπεία και Έγκαιρη Διάγνωση,

-       Αποκατάσταση και Κοινωνική Στήριξη,

-       Προώθηση Έρευνας, και

-       Καταγραφή Δεδομένων.

Οι κυριότεροι στόχοι της αναθεωρημένης Στρατηγικής αφορούν:

  • Στην ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας, των πασχόντων από ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις και των οικείων τους και του κοινού ευρύτερα για τις ασθένειες που εμπίπτουν σε αυτές τις κατηγορίες,
  • Στην ευαισθητοποίηση των ΜΜΕ και της Πολιτείας για αυτά τα νοσήματα, και
  • Στην εξασφάλιση δικτύου σφαιρικής υποστήριξης και αντιμετώπισης για τους ρευματοπαθείς και τις οικογένειές τους.

Η ασθενοκεντρική προσέγγιση κατευθύνει τον ιατρό και τους επαγγελματίες υγείες σε μια νέα διάσταση πραγμάτων, έτσι ώστε οι παρεμβάσεις τους να μην περιορίζονται στη διάγνωση και την φαρμακευτική αντιμετώπιση, αλλά να διευρυνθούν για αντιμετώπιση ολόκληρου του φάσματος των ζητημάτων που απασχολούν τον ασθενή. Πρόκειται για μια προσέγγιση που βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











759