Υπ. Οικονομικών: Το ΓεΣΥ είναι μια κοινωνική κατάκτηση που εξυπηρετεί το σύνολο του λαού


O Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, με γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι ουδέποτε προέβη σε οποιανδήποτε δήλωση ή χαρακτηρισμό για το Γενικό Σύστημα Υγείας από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του.

Ο Υπουργός Οικονομικών θεωρεί ότι το ΓΕΣΥ είναι μια κοινωνική κατάκτηση και ένας θεσμός που εξυπηρετεί το σύνολο του λαού και στόχος είναι η διασφάλιση της παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών.

Ωστόσο, και πάρα το γεγονός ότι ο Υπουργός δεν έχει τοποθετεί για το ΓΕΣΥ, επιθυμεί να σημειώσει ότι οι δημόσιοι λειτουργοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν σχολιάζουν ή αναφέρονται σε δηλώσεις ή φερόμενες από τον Τύπο ως δηλώσεις, οποιουδήποτε Υπουργού.

Απάντηση ΔΗΚΟ στον Γενικό Διευθυντή του ΟΑΥ

Με ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ αναφέρει:

"Προς αποκατάσταση της αλήθειας, τονίζουμε πως ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Μάκης Κεραυνός, δεν έχει κάνει οποιεσδήποτε δηλώσεις για το ΓΕΣΥ. 

Συνεπώς προτείνουμε στον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, να ενημερώνεται πριν να τοποθετείται για τόσο σοβαρά ζητήματα.

Επιπρόσθετα, σημειώνουμε  πως ο Υπουργός Οικονομικών δεν λογοδοτεί στον Γενικό Διευθυντή του ΟΑΥ, αλλά το αντίθετο, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΥ λογοδοτεί στον κυπριακό λαό για τις καταχρήσεις του ΓΕΣΥ, οι οποίες όντως υπάρχουν και οι οποίες δεν έχουν αντιμετωπιστεί μέχρι σήμερα, κάτι που αποτελεί, μεταξύ άλλων, και ευθύνη του Γενικού Διευθυντή του ΟΑΥ".

 



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











404