Χωρίς Safe Pass στα κέντρα διασκέδασης, γάμους, βαπτίσεις και επισκέψεις στα νοσηλευτήρια


Οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου

Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα αναφερόμενος στις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για περαιτέρω χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων έναντι της πανδημίας COVID-19 έκανε την ακόλουθη γραπτή δήλωση:

«Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας εξακολουθεί να βελτιώνεται, με αισθητή μείωση τόσο στον αριθμό κρουσμάτων, όσο και στον αριθμό νοσηλευόμενων στα νοσηλευτήρια.

Η βελτίωση αυτή στους επιδημιολογικούς δείχτες μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε περαιτέρω χαλαρώσεις, αξιολογώντας καθημερινά τα επιστημονικά δεδομένα για την λήψη προσεκτικών και στοχευμένων αποφάσεων.

Η συλλογική και ατομική ευθύνη έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, και γι’ αυτό, θέλω να τονίσω για ακόμη μια φορά πως οι θετικές εξελίξεις δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγήσουν σε εφησυχασμό και μη τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας. Εξακολουθούμε να φοράμε τη μάσκα μας, και να κρατάμε τις σωστές αποστάσεις, για να διασφαλίσουμε την υγεία τόσο του καθενός από μας προσωπικά, όσο και των αγαπημένων μας προσώπων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω δεδομένα, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε:

α) από τις 15 Μαΐου 2022, την αναστολή του μέτρου υποχρεωτικής επίδειξης Safe Pass σε κέντρα διασκέδασης, μουσικοχορευτικά κέντρα και εκδηλώσεις περιλαμβανομένων γάμων και βαπτίσεων.

 

β) από τις 15 Μαΐου 2022, όπως επιτρέπονται οι επισκέψεις σε ασθενείς σε δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια με μέγιστο αριθμό τα 2 άτομα ανά ημέρα, με την προσκόμιση τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test) ισχύος 24 ωρών (1 άτομο ανά επίσκεψη).

Υπουργείο Υγείας

10 Μαΐου 2022




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











989