Το Συμβούλιο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής συγχαίρει τις Μαίες και τους Μαιευτές


«Για τη μέχρι τώρα επαγγελματική τους στάση όσον αφορά στην εξέλιξη και διαχείριση της πανδημίας στην πατρίδα μας»

Με ανακοίνωσή το Συμβούλιο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής Κύπρου αναφέρει:

«H 5η Μαΐου είναι η Διεθνής μέρα Μαιών και Μαιευτών και στα πλαίσια αυτής της ημέρας αναγνωρίζεται ανά τον κόσμο η προσφορά της Μαίας και του Μαιευτή στην γυναίκα, στο παιδί, στην οικογένεια και στην κοινωνία γενικότερα. Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ, αποτελούν τους καταλληλότερους επαγγελματίες υγείας για την παρακολούθηση κυήσεων χαμηλού κινδύνου, τη διεκπεραίωση φυσιολογικών τοκετών και τη φροντίδα λεχωΐδων και νεογνών, διεργασιών που αποτελούν μέχρι και το 87% της παρεχόμενης μαιευτικής φροντίδας.

Οι Μαίες και οι Μαιευτές, ως οι προασπιστές των δικαιωμάτων όλων των γυναικών, τονίζουν τη σημαντικότητα της ίσης και δίκαιης μεταχείρισης μεταξύ γυναικών και ανδρών, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους στη σεξουαλική και αναπαραγωγική τους υγεία, των δικαιωμάτων τους στη φροντίδα που λαμβάνουν κατά την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη λοχεία, αλλά και σε κάθε φάση της ζωής τους, όπως η εργασία και η κοινωνία. Αυτό αποτελεί και το φετινό μήνυμα της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μαιών. Παράλληλα, το έτος 2020 έχει επιλεχθεί από τον Π.Ο.Υ ως το έτος του Νοσηλευτή και της Μαίας, με την πανδημία που έχει ξεσπάσει, να έχει φέρει στο προσκήνιο όλους τους επαγγελματίες υγείας, αλλά και τη δημόσια καταξίωση τους.

Το Συμβούλιο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής Κύπρου δράττεται της ευκαιρίας εορτασμού της Διεθνούς ημέρας Μαιών /Μαιευτών για να συγχαρεί θερμά όλες τις Μαίες και τους Μαιευτές της Κύπρου για τον επαγγελματισμό που έχουν επιδείξει κατά την ενασχόληση τους με την Μαιευτική στην Κύπρο, αλλά και για τη μέχρι τώρα επαγγελματική τους στάση όσον αφορά στην εξέλιξη και διαχείριση της πανδημίας στην πατρίδα μας.

Το Συμβούλιο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής Κύπρου επιθυμεί να διαβεβαιώσει τις Μαίες και τους Μαιευτές ότι θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους σε κάθε προσπάθεια συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης αλλά και προώθησης της Μαιευτικής Επιστήμης, με σκοπό την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας και τους εύχεται Χρόνια Πολλά!»

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1528