ΠτΔ προς προσωπικό ΓΝ Λεμεσού: Εμείς σας προσεγγίζουμε ως συνεργάτες. Αν πετύχουμε εμείς θα πετύχετε και εσείς


 «Εγώ μεγάλωσα, και φαντάζομαι πολλοί από σας, γνωρίζοντας ότι το κάθε δύσκολο περιστατικό στην Κύπρο κατέληγε στα δημόσια νοσοκομεία μας. Αυτό είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που έχουν τα δημόσια νοσοκομεία μας»

Το ΓεΣΥ όχι μόνο θα το στηρίξει η νέα Κυβέρνηση, αλλά θα το αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, συνοδευόμενος από την Υπουργό Υγείας κα Πόπη Κανάρη.

Κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μιλώντας στα στελέχη και το προσωπικό του Νοσοκομείου είπε, μεταξύ άλλων, ότι «αναγνωρίζω τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζετε. Και αυτό δεν το λέω ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά το 2015 είχα την τύχη να γεννηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού η τέταρτη κόρη μου και γνωρίζω από πρώτο χέρι τις υπηρεσίες και την ποιότητα που προσφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

«Άρα, το πρώτο που θέλω να αναφέρω είναι την αναγνώριση και από μένα προσωπικά, αλλά και της Πολιτείας γενικότερα για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζετε.

Το δεύτερο που θα ήθελα να ξεκαθαρίσω και να σταλεί ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, είναι ότι όποιος έχει αμφιβολία, να μην έχει πλέον. Για μένα και την Κυβέρνησή μας, το ΓεΣΥ ήταν η σημαντικότερη κοινωνική μεταρρύθμιση που έγινε σε αυτό τον τόπο και αυτή η σημαντική κοινωνική μεταρρύθμιση θα στηριχθεί από τη δική μας Κυβέρνηση. Όχι μόνο θα στηριχθεί αλλά θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να την αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε εκείνες τις αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν, πάντα εντός της φιλοσοφίας που έχει εισαχθεί. Δεν θα πειράξουμε τη φιλοσοφία, όμως, ναι, υπάρχουν προβλήματα, μια τόσο μεγάλη μεταρρύθμιση είναι πολύ λογικό να έχει προβλήματα. Το αντίθετο θα ήταν το περίεργο.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ως Κυβέρνηση θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν.

Για μας υπάρχουν τέσσερεις τομείς, όπου το κράτος θα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό, κυρίαρχο ρόλο. Οι τομείς της δημόσιας Υγείας, της δημόσιας Παιδείας, ο τομέας του κοινωνικού κράτους και ο τομέας της δημόσιας ασφάλειας.

Σε αυτούς τους τέσσερεις τομείς η δική μας προσέγγιση ως Κυβέρνηση, θα είναι ότι θα έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Για μένα εσείς είστε οι ειδικοί στον τομέα της Υγείας. Εκείνο που μετρά στο τέλος της ημέρας, εκεί που θα κριθούμε και εμείς ως Κυβέρνηση και εσείς ως επιστημονικό, διοικητικό προσωπικό, ΟΚΥπΥ, ΟΑΥ, εσείς κα Κανάρη ως Υπουργός Υγείας, είναι η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών. Είναι εκεί που πρέπει να επικεντρωθεί η προσπάθειά μας.

Εγώ μεγάλωσα, και φαντάζομαι πολλοί από σας, γνωρίζοντας ότι το κάθε δύσκολο περιστατικό στην Κύπρο κατέληγε στα δημόσια νοσοκομεία μας. Αυτό είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που έχουν τα δημόσια νοσοκομεία μας και λόγω του εξοπλισμού και, φυσικά, λόγω του προσωπικού. Και του επιστημονικού και του διοικητικού προσωπικού.

Θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν από δικής μας πλευράς, έτσι ώστε να αναβαθμίσουμε τα δημόσια νοσοκομεία μας.

Ξέρω, και εδώ ζητώ τη συνεργασία σας, ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές. Από τη μια για να σώσουμε το ΓεΣΥ - δεν μπορώ καν να σκεφτώ ή να συζητήσω θέμα ή προοπτική κατάργησης του ΓεΣΥ, να το ξεκαθαρίσω αυτό.

Την ίδια στιγμή πρέπει να συνεργαστούμε για να το ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο.

Άκουσα τη ‘διάγνωση’ σας για το νοσοκομείο, εμένα με ενδιαφέρει η ‘θεραπεία’.

Αμέσως μετά τις επαφές σας με την κα Κανάρη, όχι μόνο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, αλλά και με όλα τα νοσοκομεία, θα έρθετε να συζητήσουμε βάζοντας χρονοδιαγράμματα επίλυσης αυτών των προβλημάτων που έχουν αναφερθεί.

Θέλω να πω κάτι για τους ασθενείς, διότι όλοι που είστε εδώ, και εμείς ως Κυβέρνηση είμαστε εδώ για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κυπριακού λαού. Πρέπει να εργαστούμε μαζί, και με τους ασθενείς. Έχω λάβει και εγώ αυτές τις μέρες αρκετά μηνύματα, σήμερα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορείς να λάβεις οποιοδήποτε μήνυμα, όταν έγινε γνωστό ότι θα έρθω στο Νοσοκομείο Λεμεσού. Έλαβα αρκετά μηνύματα, αρκετές φωτογραφίες, ειδικά για το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών. Ευχή και προσδοκία μου, και είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, είναι να μην υπάρξουν ξανά τέτοιου είδους φαινόμενα. Και σε αυτό δεν είστε ανταγωνιστές.

Εμείς σας προσεγγίζουμε ως συνεργάτες. Αν πετύχουμε εμείς θα πετύχετε και εσείς, αν πετύχετε εσείς θα πετύχουμε και εμείς και σας καλώ να εργαστούμε από κοινού. Στην πορεία θα έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις, ενδεχομένως να έχουμε διαφορετικές τακτικές στον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων, αλλά είμαι σίγουρος ότι αν καταφέρουμε να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν - και όντως υπάρχουν προβλήματα, πρέπει να το αναγνωρίσουμε - στο τέλος της ημέρας θα είμαστε όλοι κερδισμένοι και πάνω από όλους ο κυπριακός λαός που και εσείς, αλλά και εμείς είμαστε εδώ για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του.

Να σας ευχαριστήσω για την εδώ παρουσία σας, να ευχαριστήσω τα ΜΜΕ που είναι μαζί μας από την αρχή» της επίσκεψης.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τα στελέχη του νοσοκομείου, ώστε, όπως είπε, να ακούσει από όλους όσοι είναι στην πρώτη γραμμή για την κατάσταση πραγμάτων.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











504