ΠτΔ προς ΟΣΑΚ: Φανταστείτε εάν δεν υπήρχε το ΓεΣΥ, πώς θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία


O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «η σημερινή μας συνάντηση είναι περισσότερο συμβολική, λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας.

Συμβολική με την έννοια ότι συναντιόμαστε με πολύτιμους συνεργάτες προς τους οποίους θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες της Πολιτείας, διότι ως αποτέλεσμα της άριστης οργάνωσης που διαθέτετε έγινε κατορθωτό η Πολιτεία να επιδείξει εντονότερο ενδιαφέρον για χρόνια πάσχοντες, να μεριμνήσει ώστε με κάθε τρόπο να δοθεί κάθε αρωγή και αυτό χάρη και στη δική σας συνεργασία, που πάντοτε με τις εισηγήσεις σας, έναν ήπιων τόνων διάλογο που έθετε τεκμηριωμένα τα προβλήματα, έγινε κατορθωτό να είμαστε σε θέση να εξετάζουμε τα θέματα με σημαντική θετική αντιμετώπιση.

Ήταν η δική σας συνεργασία, την ίδια ώρα, που ενθάρρυνε και έδωσε το δικαίωμα στην Πολιτεία να προχωρήσει στη σημαντικότερη, μια επαναστατική, μεταρρύθμιση, αυτή της εισαγωγής του ΓεΣΥ, που από το 2019 αντιμετωπίζει πλέον το σύνολο του λαού, τον κάθε πολίτη με δαπάνες που το 2020 ανέρχονταν σε 780 εκ. και το 2021 θα φτάσουν το 1 δις 250 εκ.

Φανταστείτε εάν δεν υπήρχε το ΓεΣΥ πώς θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, πόσο αποτελεσματικοί θα ήμασταν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, όταν μέχρι σήμερα 30 τόσες χιλιάδες των χρόνιων πασχόντων έχουν εμβολιαστεί ή τους προτάθηκε ο εμβολιασμός και μέχρι το τέλος της Άνοιξης θα εμβολιαστεί το σύνολό τους.

Πιστεύω ότι η κατ’ ανάλογο τρόπο η συνεργασία Πολιτείας – Συνδέσμων που ενδιαφέρονται για πάσχοντες συνανθρώπους μας, δεν είναι παρά – όταν υπάρχει και ευήκοον ους – μια δημιουργική καθόλα προσπάθεια, ώστε αποτελεσματικά η Πολιτεία να αντιμετωπίσει τα θέματα υγείας του καθενός.

Υπάρχουν ακόμα προβλήματα, έχουμε σημαντικά επενδύσει, τριπλασιάστηκε το 2019 ο προϋπολογισμός όσον αφορά τους ιατρικούς εξοπλισμούς των δημόσιων νοσηλευτηρίων, το 2021 συνεχίζουμε δυναμικά να στηρίζουμε τα δημόσια νοσηλευτήρια και ευελπιστώ με την αντιμετώπιση της πανδημίας, να είμαστε σε θέση να δώσουμε και ποιοτικότερες ακόμα υπηρεσίες υγείας σε όλους ανεξαίρετα τους ασθενείς.

Για άλλη μια φορά, θέλω να σας ευχαριστήσω και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας, τη δική μου προσωπικά, αλλά και του Υπουργού Υγείας για την άψογη συνεργασία που έχουμε». 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1817