Οι επιδημιολόγοι κατέθεσαν απόψεις που θα τύχουν μελέτης από τα εμπλεκόμενα υπουργεία


Με γραπτή δήλωση του ο Αν. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας για τη σύσκεψη του ΠτΔ με την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα για αντιμετώπιση του COVID-19  αναφέρει:

"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης με την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, οι Υπουργοί Υγείας, Εργασίας και Παιδείας, καθώς και εκπρόσωποι του ΟΚΥΠΥ.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα, η κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσηλευτήρια, οι δυνατότητες και ο προγραμματισμός που υπάρχει, όπως επίσης και ο σχεδιασμός σε σχέση με το πρόγραμμα εμβολιασμών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτενής συζήτηση και κατατέθηκαν εισηγήσεις σε σχέση με μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν στη σημερινή σύσκεψη θα τύχουν μελέτης από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τα άλλα εμπλεκόμενα Υπουργεία και οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του την ερχόμενη Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε όλα τα μέλη της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας για τη μέχρι σήμερα αγαστή συνεργασία και τη συμβολή τους στην αναχαίτιση της πανδημίας, επισημαίνοντας το γεγονός ότι η Κύπρος είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με άλλες χώρες, ειδικότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως καταδεικνύουν και οι σχετικοί συγκριτικοί πίνακες επιδημιολογικών δεδομένων και δεικτών". 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











2641