Οδηγίες Αναστασιάδη σε σύσκεψη για να διασφαλιστεί η συνεχής αναβάθμιση του ΓεΣΥ


Εκπρόσωπος: Αξιολογήθηκε ο προγραμματισμός για την υλοποίηση των μελλοντικών δράσεων, πολιτικών και έργων υποδομής, ιδιαίτερα αυτών που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα «Κύπρος το Αύριο»

Το κυβερνητικό πρόγραμμα στον πυλώνα της υγείας και η αναβάθμιση του ΓεΣΥ, απασχόλησαν ευρεία σύσκεψη με θέμα «Υγεία για Όλους», της οποίας προήδρευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, την Πέμπτη στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, οδηγίες προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεχής αναβάθμιση του ΓεΣΥ.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, είπε ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι του ΟΑΥ και του ΟΚΥΠΥ.

Κατά τη σύσκεψη έγινε ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος από το 2013 στον πυλώνα «Υγεία για Όλους» και αξιολογήθηκε ο προγραμματισμός για την υλοποίηση των μελλοντικών δράσεων, πολιτικών και έργων υποδομής, ιδιαίτερα αυτών που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα «Κύπρος το Αύριο», ανέφερε ο κ. Πελεκάνος.

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε οδηγίες παρακολούθησης της κατάστασης, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαρκής αναβάθμιση του ΓεΣΥ, το οποίο αξιολογείται ως η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση προς όφελος του συνόλου των πολιτών από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης, στο σχέδιο «Κύπρος το Αύριο», στον τομέα της Υγείας περιλαμβάνονται μεταρρυθμίσεις και σημαντικές επενδύσεις που θα διασφαλίζουν ένα ανθεκτικό και αποτελεσματικό σύστημα υγείας, το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα καθολικής πρόσβασης σε υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη στην Κύπρο, πρόσθεσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Αφού ολοκληρωθεί η συλλογή και επικαιροποίηση όλων των απαραίτητων στοιχείων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνέντευξη Τύπου θα ενημερώσει τους πολίτες για το έργο που έχει επιτελεστεί καθώς και για τους σχεδιασμούς για το μέλλον, κατέληξε ο κ. Πελεκάνος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
1150