Ευρεία σύσκεψη στο Προεδρικό την Πέμπτη με θέμα «Υγεία για όλους»


Στόχος τη δημιουργία ενός ανθεκτικού και αποτελεσματικού σχεδίου υγείας, το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα καθολικής πρόσβασης σε υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη στην Κύπρο.

Ευρείας σύσκεψης με θέμα «Υγεία για όλους» με τη συμμετοχή των αρμόδιων Υπουργών και φορέων, θα προεδρεύσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, την Πέμπτη το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως ανακοινώθηκε, στη σύσκεψη θα γίνει ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος από το 2013 στον πυλώνα αυτό και θα συζητηθούν μελλοντικές δράσεις που έχουν δρομολογηθεί από την Κυβέρνηση, με στόχο τη δημιουργία ενός ανθεκτικού και αποτελεσματικού σχεδίου υγείας, το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα καθολικής πρόσβασης σε υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη στην Κύπρο.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί  στο πλαίσιο της καταγραφής και παρουσίασης του έργου της κυβέρνησης (απολογισμός) καθώς επίσης και των πολιτικών, αναπτυξιακών έργων και δράσεων που προγραμματίστηκαν για το επόμενο διάστημα ή τα επόμενα χρόνια είτε μέσω των εθνικών προϋπολογισμών, είτε μέσω του σχεδίου "Κύπρος - Το Αύριο".

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι του ΟΑΥ και του ΟΚΥΠΥ.

Αυτός είναι ο δεύτερος πυλώνας καταγραφής και παρουσίασης του κυβερνητικού έργου και των πολιτικών, έργων και δράσεων που προγραμματίστηκαν, μετά τον πυλώνα «Κράτος Πρόνοιας – Κοινωνία Χωρίς Αποκλεισμούς». Θα ακολουθήσουν τις επόμενες βδομάδες και μήνες οι επόμενοι πυλώνες (δικαιοσύνη, εξωτερική πολιτική, οικονομία κοκ).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1708