Έργα επέκτασης του Νοσοκομείου Αμμοχώστου πέραν των τριών εκατομ. ευρώ εγκαινίασε ο ΠτΔ


-Σε αυτά περιλαμβάνονται η λειτουργία της Μονάδας Αιμοκάθαρσης και του Μαστογραφικού Κέντρου
-«Είναι φυσικό το ΓεΣΥ, να παρουσιάζει μειονεξίες ή παραλείψεις, όμως με την πάροδο του χρόνου βελτιώνεται».

«Tο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το νοσοκομείο αναφοράς, αναδείχθηκε εκ των σημαντικότερων κρίκων στην αλυσίδα που στήθηκε για αντιμετώπιση και διαχείριση της πανδημίας».Αυτό ανέφερε σήμερα Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τελώντας τα εγκαίνια των έργων επέκτασης του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, εκφράζοντας ταυτόχρονα τις ευχαριστίες του στη Διεύθυνση και το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επέδειξαν, παρά τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες κλήθηκαν να επιτελέσουν τα καθήκοντα τους.

 Ο ΠτΔ στην ομιλία του είπε επίσης ότι:

«Τα έργα επέκτασης του Νοσοκομείου, ως επίσης η λειτουργία της Μονάδας Αιμοκάθαρσης και του Μαστογραφικού Κέντρου που εγκαινιάζουμε σήμερα, συνολικού κόστους πέραν των τριών εκατομμυρίων ευρώ, διαθέτουν άρτια εξοπλισμένες κτηριολογικές εγκαταστάσεις, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα εφόδια στους επαγγελματίες υγείας για την επιτέλεση του λειτουργήματός τους.

Την ίδια στιγμή, οι νέες προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας που θα παρέχει το Νοσηλευτήριο, όχι μόνο μειώνουν τους χρόνους αναμονής των ασθενών, αλλά ενισχύουν σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς και δικαιούχους περίθαλψης της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου και όχι μόνο, διότι καλύπτουν και τους επισκέπτες μιας από τις σημαντικότερες τουριστικές περιοχές της πατρίδας μας.

Αυτός άλλωστε, δηλαδή η δημιουργία υποδομών, υπήρξε και ο στόχος της ευρύτερης πολιτικής που υιοθετήσαμε, επιδεικνύοντας ισχυρή πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα όσον αφορά την υλοποίηση και εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας, της μεγαλύτερης κοινωνικής μεταρρύθμισης στον τόπο»

Συνεχίζοντας εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες στον νυν και στους προηγούμενους Υπουργούς Υγείας, αλλά και στον Πρόεδρο του ΟΚΥΠΥ, όπως και στον νυν και πρώην Πρόεδρο του ΟΑΥ, σημειώντας και τη συμβολή και των πολιτικών δυνάμεων.

Θέλω, εγκαινιάζοντας έργα  - διότι παρακολουθώ κάποιες κριτικές- που εκτελέστηκαν επί των ημερών της παρούσας διακυβέρνησης, και είναι δικαίωμα στο κάτω κάτω του εκάστοτε

Θα ήθελα λοιπόν να εκφράσω θερμές ευχαριστίες για τη συμβολή των πολιτικών δυνάμεων. Η δική τους πολιτική βούληση και συναίνεση προς την υιοθέτηση του Γενικού Συστήματος Υγείας υπήρξε σημαντική. Για αυτό και ευχαριστώ τις πολιτικές δυνάμεις. Αυτό είναι και ένα αίσθημα υψηλής ευθύνης που επικρατεί όταν υπάρχουν  δυσκολίες ή όταν υπάρχει η ανάγκη συνένωσης και συναίνεσης».

Αναφερόμενος στο ΓεΣΥ σημείωσε ότι: «Είναι φυσικό κάθε νέα μεταρρύθμιση, ιδιαίτερα της έκτασης και του μεγέθους της υιοθέτησης ενός κοινωνικού συστήματος, όπως το ΓΕΣΥ, να παρουσιάζει κατά κανόνα και μειονεξίες ή παραλείψεις, οι οποίες με την πάροδο του χρόνου, τη συμβολή των ασθενών, των Συνδέσμων Ασθενών, των διαφόρων κατηγοριών, να βελτιώνεται ώστε κάποια στιγμή να πούμε ότι μπορούμε να περηφανευόμαστε γιατί υιοθετήσαμε ένα σύστημα που λειτουργεί άψογα». 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1309