Εκπρόσωπος: Ούτε χαλαρώσεις, ούτε νέα πρόσθετα μέτρα


Το θέμα θα απασχολήσει το Υπουργικό Συμβούλιο την προσεχή Πέμπτη, στην καθορισμένη συνεδρία του

Η κατάσταση και η επιδημιολογική εικόνα αξιολογούνται συνεχώς και αν υπάρξει ανάγκη να ληφθούν μέτρα, σίγουρα η Κυβέρνηση θα τα λάβει, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Ι. Κούσιος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Κούσιος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για να συζητήσουν το θέμα. Κάθε Τρίτη συνέρχεται και η επιστημονική συμβουλευτική ομάδα και ο Υπουργός Υγείας θα ενημερωθεί και για τις απόψεις των επιδημιολόγων συμβούλων μας.

Το θέμα θα απασχολήσει το Υπουργικό Συμβούλιο την προσεχή Πέμπτη, στην καθορισμένη συνεδρία του.

Όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή δεν θα υπάρξουν χαλαρώσεις, αλλά και δεν θα υπάρξουν νέα πρόσθετα μέτρα. Η κατάσταση και η επιδημιολογική εικόνα αξιολογούνται συνεχώς και αν υπάρξει ανάγκη να ληφθούν μέτρα, σίγουρα η Κυβέρνηση θα πάρει τα αναγκαία μέτρα.

Είναι καθήκον όλων μας να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα της κατάστασης, να καλέσουμε για ακόμη μια φορά όλους να εμβολιαστούν, να τους καλέσουμε να τηρούν τα προστατευτικά μέτρα και τα ατομικά μέτρα υγιεινής, διότι ο μόνος τρόπος να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού είναι τα μέτρα, η ατομική υγιεινή και ο εμβολιασμός.

Πρέπει να κερδίσουμε τον χρόνο που χρειάζεται και ευελπιστούμε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχουμε κατορθώσει να εμβολιάσουμε το 65% του πληθυσμού.

Πρέπει να κερδίσουμε και αυτή τη μάχη και χρειάζεται η συνεργασία όλων μας, χρειάζεται η ευαισθησία, αλλά και η πειθαρχία όλων μας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1943