Εισήγηση για άρση της υποχρέωσης για μάσκα, σύσταση για μαθητές, εκπαιδευτικούς, προσωπικό σχολείων


Όλοι οι χώροι, όπως εκκλησίες, χώροι εστίασης, γήπεδα, εμπορικές εκθέσεις, επιστρέφουν στο 100% της χωρητικότητάς τους

Eισήγηση από τον Υπουργό Υγείας στο Υπουργικό Συμβούλιο για άρση της υποχρέωσης για προστατευτική μάσκα, και επιστροφή όλων των χώρων στο 100% της χωρητικότητάς τους, αναμένεται να τεθεί αύριο, Τετάρτη, πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ την Τρίτη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στη σύσκεψη την Τρίτη απόγευμα του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για τον κορωνοϊό, αξιολογήθηκαν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα όπου καταγράφεται μείωση σε όλους τους επιδημιολογικούς δείκτες και στον αριθμό των νοσηλευόμενων στα νοσηλευτήρια.

Από τη στιγμή που είναι βελτιωμένη η επιδημιολογική εικόνα, κρίθηκε ότι θα πρέπει να διαφοροποιηθεί και η κατάσταση που επικρατεί στην κοινότητα, δηλαδή με οποιαδήποτε άλλα μέτρα, ανάφεραν οι ίδιες πηγές.

Αναμένεται αύριο να υποβληθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο η εισήγηση για άρση της υποχρέωσης για προστατευτική μάσκα, αλλά να γίνει σύσταση για την τήρηση της μάσκας, και σύσταση όπως οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και άλλο προσωπικό διενεργήσουν self-test ή rapid test πριν επιστρέψουν στα σχολεία.

Άλλη εισήγηση είναι να επιστρέψουν όλοι οι χώροι, όπως εκκλησίες, χώροι εστίασης, γήπεδα, εμπορικές εκθέσεις, στο 100% της χωρητικότητάς τους, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1531