Αναστασιάδης: Δεν θα ανεχθώ από οποιονδήποτε να αποπειραθεί να αλλοιώσει τη φιλοσοφία του ΓεΣΥ


 "Ο διορισμός του Δρος Πέτρου Αγαθαγγέλου έγινε  υπό την ιδιότητα του ως Προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, που εκπροσωπεί και το 95% του συνόλου των Ιδιωτών γιατρών που είναι ενταγμένοι στο ΓεΣΥ, και ως εκπροσώπου της ΟΕΒ"

Με γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη αναφορικά με τον διορισμό του Προέδρου του Π.Ι.Σ. στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Υ αναφέρει: 

"Αναφορικά με τις αντιδράσεις που καταγράφηκαν σαν αποτέλεσμα του διορισμού του Προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.) στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (Ο.Α.Υ.) επιθυμώ να επισημάνω τα ακόλουθα:

(α) Με θλίβει γιατί κάποιοι εμφανίζονται ως υπέρμαχοι του ΓεΣΥ αγνοώντας ότι ήταν η δική μου αποφασιστικότητα και βούληση που οδήγησε, ύστερα από δεκαετίες, στην ιστορική εισαγωγή του νέου συστήματος Υγείας.

(β) Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Υ. αποτελείται από 13 μέλη και είναι το ελάχιστον ατυχές, κάποιοι να ισχυρίζονται ότι ο διορισμός ενός μέλους, που εξέφρασε στο παρελθόν αντίθετες απόψεις, θα οδηγήσει δήθεν το ΓεΣΥ σε κατάρρευση ή θα αλλοιώσει τη δομή και τη φιλοσοφία του.

Δεν ανέμενα τέτοια υποτιμητική αναφορά για τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Ο.Α.Υ.

(γ) Ο διορισμός του Δρος Πέτρου Αγαθαγγέλου έγινε όχι στη βάση των απόψεων που εξέφρασε στο παρελθόν, αλλά υπό την ιδιότητα του ως Προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, που εκπροσωπεί και το 95% του συνόλου των Ιδιωτών γιατρών που είναι ενταγμένοι στο ΓεΣΥ, και ως εκπροσώπου της ΟΕΒ.

(δ) Το ΚΕΒΕ και η ΟΕΒ εκπροσωπούνται στο Συμβούλιο του Ο.Α.Υ., σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου από την έναρξη ισχύος του ΓεΣΥ, χωρίς ποτέ να παρατηρηθεί η όποια προσπάθεια αλλοίωσης της φιλοσοφίας του ΓεΣΥ.

(ε) Θέλω να επαναλάβω με τον πλέον αυστηρό τρόπο, πως δεν θα ανεχθώ από τον οποιονδήποτε έστω και να αποπειραθεί να αλλοιώσει τη φιλοσοφία του ΓεΣΥ, ούτε βεβαίως να αμφισβητεί τις προθέσεις μου.

Ο λαϊκισμός δεν είναι ό,τι απαιτείται για να διορθωθούν αδυναμίες που παρουσιάζονται σε μια πρωτόγνωρη μεταρρύθμιση που ευρίσκεται υπό υλοποίηση".

Διαβάστε επίσης:
 ΟΣΑΚ προς Πρόεδρο Αναστασιάδη: Τελικά Πρόεδρε πνίγετε το παιδί σας με τα χέρια σας

Η ανάρτηση του Κ. Ιωάννου

  Μεταξύ των εκείνων που αντέδρασαν στρον διορισμό του Π. Αγαθαγγελου στο ΔΣ του ΟΑΥ ήταν και ο πρώην υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Fecebook:

"Είναι πλέον ξεκάθαρο ποιές είναι οι προθέσεις κάποιων διορίζοντας στο ΔΣ ΟΑΥ κάποιον που πολεμούσε και πολεμά το ΓεΣΥ για τους δικούς του λόγους (που είναι σεβαστοί) και αποκαλούσε τους γιατρούς που θα ενταχθούν στο ΓεΣυ αποστάτες. Επιπλέον υπάρχει καταφανής σύγκουση συμφερόντων αφού στο ΔΣ ΟΑΥ αποφασίζονται θέματα όπως οι αμοιβές ιατρών κλπ. Στην παράδοση του Υπουργείου πριν 1 χρόνο είχα αναφέρει στον Υπουργό "το ΓεΣΥ και τα μάτια σου". Είσαστε κατώτεροι των περιστάσεων".




Comments (1)

  1. marcos markaris:
    Jul 16, 2022 at 07:45 AM

    Αντι να ανοίξετε τα αυτιά σας και τα μυαλά σας να ακούσετε κανένα (γιατρό) που ξέρει πως λειτουργουν τα σχέδια υγείας, εσείς ζείτε το όνειρο του μονοσφαλιστικου, απολυταρχικου, εσωκεντρικου συστήματος και μάλιστα χωρίς λεφτά αλλά με περικοπές. Πολιτικές αρλούμπες.


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











2019