Υπουργικό διάταγμα παγοποίησης των τιμών των φαρμάκων που κινούνται ανοδικά από τις 12/1/2015


Με υπουργικό διάταγμα που τίθεται σε ισχύ από τις 12 Ιανουαρίου 2015 παγοποιούνται οι τιμές των φαρμάκων που κινούνται ανοδικά, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Υπουργείου Υγείας για μείωση των τιμών στον ιδιωτικό τομέα. Την ίδια ημερομηνία, θα τεθούν σε ισχύ και οι νέες τιμές στη βάση της επικαιροποίησης.

Όπως πληροφορείται το ygeia-news, η εξέλιξη αυτή σημειώνεται έπειτα από την ολοκλήρωση της επικαιροποίησης των τιμών, η οποία, ωστόσο, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα από το Υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, βάσει της επικαιροποίησης των τιμών, η μείωση κυμαίνεται γύρω στο 5%, αντί στο 10%, όπως είχε τεθεί ως στόχος από το αρμόδιο Υπουργείο. Συναφώς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατόπιν συνεδρία της και ενεργώντας στο πλαίσιο της αρμοδιότητά της να συμβουλεύει τον Υπουργό Υγείας σε κάθε θέμα που αφορά τις τιμές των φαρμάκων, η Επιτροπή Ελέγχου Τιμών Φαρμάκων προέβη σε εισήγηση προς τον Φίλιππο Πατσαλή για έκδοση υπουργικού διατάγματος παγοποίησης των τιμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αισθητή μείωση στις τιμές των φαρμάκων, που θα φθάνει μέχρι και το 40%, αναμένεται να υπάρξει με την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











271