Υπουργείο Υγείας και Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συντονίζονται στα θέματα υγείας και μετανάστευσης


Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας- Περιφέρεια Ευρώπης (ΠΟΥ/Ευρώπης) οργανώνει διήμερο εργαστήριο με θέμα «Υγεία και Μετανάστευση», στις 8-9 Δεκεμβρίου 2014, στο Υπουργείο Υγείας.

Η δραστηριότητα αυτή αποτελεί μέρος της συντονισμένης προσπάθειας του ΠΟΥ/Ευρώπης με τις χώρες της λεκάνης Μεσογείου, που δέχονται κύματα μεταναστών τρίτων χωρών. Στόχος η ανάπτυξη κοινής στρατηγικής με όλα τα κράτη μέλη του ΠΟΥ/Ευρώπης σχετικά με την υγεία και μετανάστευση.

Η Κύπρος λόγω γεωγραφικής θέσης, αλλά και ενεργούς συμμετοχής στις δραστηριότητες του ΠΟΥ/Ευρώπης, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στην προσπάθεια αυτή.

Κατά τις εργασίες του εργαστηρίου θα γίνει αξιολόγηση των επιπτώσεων, των δυνατοτήτων και των προκλήσεων που ενδεχομένως να αντιμετωπίσει το Σύστημα Υγείας της χώρας μας στην πιθανότητα μαζικής εισόδου μεταναστών από τρίτες χώρες. Στα πλαίσια του εργαστηρίου, θα ακολουθήσουν επιτόπιες επισκέψεις σε χώρους ειδικού ενδιαφέροντος, όπως χώρους υποδοχής μεταναστών και Κέντρα Υγείας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











241