Υπόθεση όλων ο καρκίνος, τονίζει το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού


Στην Κύπρο οι καρκινοπαθείς έχουν πρόσβαση σε σύγχρονες μεθόδους θεραπείας και σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ στις προσπάθειες του κράτους να στηρίξει τους ασθενείς και τις οικογένειες τους, συμβάλλουν με ουσιαστικό και αξιοσημείωτο έργο οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες στον τομέα κυρίως της ανακουφιστικής φροντίδας, αναφέρει το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

«Ως Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, αναγνωρίζοντας την προσφορά των Οργανώσεων αυτών, στηρίζουμε τις δράσεις τους σεβόμενοι πάντοτε την αυτονομία και ανεξαρτησία τους», αναφέρει το Γραφείο σε ανακοίνωσή του. «Ο καρκίνος», επισημαίνει «είναι υπόθεση όλων και δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στους ασθενείς, τις εξειδικευμένες με το θέμα οργανώσεις και τις κυβερνητικές υπηρεσίες».

«Πολιτεία, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και ενεργοί πολίτες, ενωμένοι, θα πρέπει να ταχθούν στη μάχη κατά του καρκίνου και να συνεχίσουν τις προσπάθειες για να αναβάθμιση των υπηρεσιών πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης, θεραπείας και ανακουφιστικής φροντίδας. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι με τη συνεισφορά όλων, αλλά κυρίως με την αγάπη, μπορούμε να κάνουμε το πόνο πιο υποφερτό».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











341